Zeker met betrekking tot onze dagelijkse boodschappen zijn we gewend geraakt aan een systeem van A- en B-merken en de prijsverschillen tussen beiden. Rolluiken zijn en blijven een behoorlijke (initiële) investering en de aanschaf van rolluiken doen de meeste klanten maar één keer. Wij horen dan ook regelmatig de vraag of een dergelijk systeem ook bestaat voor rolluiken; en zo ja, wat de onderlinge verschillen zijn. Op deze informatieve pagina beantwoorden wij deze vraag.

Onze merken aan rolluiken

Om maar direct ‘met de deur in huis te vallen’ zijn er weinig verschillen in het basisproductaanbod – of wel de materialen en constructie van een rolluik – van de verschillende leveranciers (merken). Ook de functionele eigenschappen en productprijsverschillen zijn minimaal.

Het enige voor u zichtbare waar door budgetaanbieders nog wel eens op bespaart wil worden is de dikte van de cassette materialen, kwaliteit van de geleiders en afwerkingsniveau (zoals zichtbare schroeven). Dit is relatief eenvoudig te herkennen door een demo model te bekijken. Meestal betreft dit standaard maten producten in een bouwmarkt of webshop zonder fysieke winkellocatie.

Wanneer u kiest voor maatwerk producten aangeboden door Nederlandse zonweringspecialisten, dan komt u praktisch automatisch bij kwaliteitsproducten. Zeker als u voor kwaliteitsmerken zoals bijvoorbeeld Smits, Sunmaster, Heroal kiest, koopt u een goed duurzaam rolluik.

Wat zijn de verschillen?

Het basisrolluikproduct is echter maar een beperkt component van uw rolluikaanschaf. Om esthetisch en functioneel écht het beste uit uw rolluiken te halen, zijn ook andere aspecten belangrijk zoals:

  1. Maatwerk – eventueel ontzorgd door een zonwering specialist die de inmeting voor zijn of haar rekening neemt. Daarmee weet u zeker dat uw rolluiken aansluiten op uw woning en passend gemonteerd gaan worden. En zelfs al maakt de specialist onverhoops een meetfout, weet u dat het opgelost gaat worden, want dat risico wordt meestal na inmeting door de specialist overgenomen.
  2. Estethiek:
    a. Algemene ‘look & feel’ en afwerking van het product – Let hier bijvoorbeeld bij op of de rolluik cassette vorm aansluit op uw woning, of er veel (afwijkend gekleurde) schroefjes in zicht blijven, etc.
    b. Kleuren – De meeste rolluikproducenten kiezen een aantal frame- en lamelkleuren die zij standaard aanbieden en op voorraad houden. In het geval u een andere kleur kiest, dan betaalt u een hogere prijs en kan het langer duren voor uw product geleverd wordt. Daarbij is het bij de meeste rolluikproducenten niet mogelijk om niet-standaard lamelkleuren te verkrijgen, omdat deze door de benodigde behandeling gevoeliger voor krassen zijn bijvoorbeeld wanneer de lamellen oprollen in de cassette. Niet-standaard framekleuren is meestal wel mogelijk, maar de vraag is of de combinatie met standaard kleur lamellen aansluit op uw wensen.
  3. In het geval van elektrisch aangedreven rolluiken:
    a. de motor en eventuele andere onderdelen zoals een opgebouwd zonnepaneel, ingebouwde accu, wand en/of handzender van een bewezen merk. In Nederland worden met name Somfy en Brel erkent als betrouwbare leverancier van dit type onderdelen. Bijkomend voordeel is dat producten van deze leveranciers ook aan te sluiten zijn op gangbare domotica / (t)huisautomatiseringsystemen (waardoor onder andere het aansturen van uw rolluik via uw mobiele telefoon mogelijk wordt).
    b. Specialistische kennis en ervaring van de installateur om – waar nodig – bekabeling binnenpands te krijgen.
  4. Garantie op materialen én installatie.

Welk merk past bij u? Luvifem adviseert!

Mocht u maatwerk rolluiken willen aanschaffen inclusief inmeting en montage, dan helpt zonwering specialist Luvifem u graag verder. Graag tot snel.