Als het weer warmer wordt, willen we allemaal graag de ramen en deuren openzetten om frisse lucht binnen te laten. Maar helaas betekent dit vaak ook dat er ongewenste insecten zoals muggen, vliegen en wespen naar binnen kunnen komen. Het antwoord op dit probleem zijn horren op maat. Geïnteresseerd? Leest u dan verder.

Hoe werken horren op maat

Iedere woning is uniek. Vanzelfsprekend zijn het aantal ramen en deuren en de afmetingen en kleuren ervan overal anders. Daarbij komt dat het type materiaal waarvan de ondergrond waarop/aan de horren gemonteerd moeten worden varieert. Niet iedere bevestigingsmethode is overal optimaal of geschikt. Denkt u bijvoorbeeld aan de veerstiften van een vaste inzethor die mogelijk krassen zouden veroorzaken op uw aluminium kozijn. Tenslotte heeft iedereen andere verwachtingen van zijn of haar horren. Waar de een simpelweg een raampje open wil kunnen zetten, wil de ander dit raam gebruiken om het dekbed te luchten. De regelmaat van het tijdelijk verwijderen van een hor en het gebruiksgemak hiertoe kan dan ook tot verschillende product keuzen leiden; zo kiest bijvoorbeeld de een in dit voorbeeld een rolhor en neemt de ander genoegen met een vaste inzethor.

Daarna kunt u ervoor kiezen om de horren zelf in te meten, te bestellen via onze leverancier Unilux en zelf te plaatsen of gebruik te maken van onze inmeetdienst en vakkundige montage. Mocht u ons vragen de inmeting en montage op ons te nemen, dan doen wij dit uiterst secuur en nemen wij vervolgens het maatrisico op ons en kunt u erop vertrouwen dat het juiste product volledig op maat, naar uw wensen, vakkundig gemonteerd wordt.

Verschillende soorten horren op maat gemaakt

Er zijn verschillende soorten horren op maat gemaakt die beschikbaar zijn, waaronder:

Inzethorren

Inzethorren zijn ontworpen om in het raamkozijn te worden geplaatst en bieden een perfecte pasvorm voor ramen van verschillende maten. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen en bieden een effectieve barrière tegen insecten.

Rolhorren

Rolhorren zijn de meest voorkomende soort horren op maat en kunnen eenvoudig opgerold worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen op maat worden gemaakt voor ramen en deuren van verschillende afmetingen.

Plisséhorren

Plisséhorren zijn vergelijkbaar met rolhorren, maar hebben in plaats van een rolmechanisme een vouwsysteem dat de hor opvouwt wanneer deze niet in gebruik is. Plisséhorren zijn ideaal voor deuren en ramen die regelmatig worden geopend en gesloten omdat ze minder ruimte innemen.

Schuifhorren

Schuifhorren zijn ontworpen voor schuifdeuren en ramen en kunnen op maat worden gemaakt om perfect te passen bij de grootte van de opening. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en bieden een goede bescherming tegen insecten.

Ook voor plaatsing op maat

Het inmeten en installeren van horren op maat kan een uitdagende taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt met de inmeting en het installeren van dit soort producten. Gelukkig biedt Luvifem een plaatsingsservice aan voor horren op maat. Dit betekent dat een van onze professionals de horren voor je installeert en ervoor zorgt dat ze perfect passen en goed werken.

Horren op maat kopen bij Luvifem

Luvifem biedt een breed scala aan horren op maat die geschikt zijn voor alle soorten ramen en deuren. Of u nu op zoek bent naar rolhorren, plisséhorren, inzethorren of schuifhorren, bij Luvifem vindt u het allemaal. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen van gereputeerde Nederlandse producent Unilux en werken met ervaren professionals om ervoor te zorgen dat elke hor perfect past en goed werkt, zodat u snel kunt genieten van een insectenvrije omgeving.

Unilux Horren

Voor uw gemak vindt u hier een link naar de webshop van onze leverancier Unilux waar u in detail kunt oriënteren en – indien u zelf gaat monteren – optioneel hor producten kunt bestellen zonder onze tussenkomst. Vanzelfsprekend staan wij voor u klaar mocht u echter liever gebruik maken van onze expertise en montage diensten. Aan u de keuze: