Als de temperaturen stijgen, opent u waarschijnlijk regelmatig uw ramen en deuren om de frisse lucht binnen te laten. Helaas betekent dit vaak dat er ook insecten uw woning binnenkomen, zoals muggen, vliegen en wespen. Deze ongewenste gasten kunnen voor irritatie en ongemak zorgen. Maar met horren kunt u deze insecten buiten houden en genieten van een insectenvrije woning zonder dat u deze insecten – of het milieu in algemene zin – schade toebrengt. Bent u ook op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing tegen insecten? Leest u dan verder.

Geniet van een insectenvrije woning

Het grootste voordeel van horren is natuurlijk dat ze insecten buiten houden. Muggen, vliegen en wespen kunnen uw woning binnenkomen via open ramen en deuren, maar horren voorkomen dit. Hierdoor kunt u genieten van een insectenvrije woning zonder dat u ze een voor een moet vangen of bijvoorbeeld chemische middelen hoeft te gebruiken om deze beestjes te verjagen. Horren zijn niet alleen effectief tegen insecten, maar ze bieden ook bescherming tegen ander kleine diertjes zoals spinnen.

Horren voor uw gehele woning

Horren zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor horren voor uw ramen, deuren of zelfs voor uw dakraam. Maar ook voor uw schuifpui, serre of andere openingen zijn er speciale horren beschikbaar. Horren zijn er in verschillende soorten, zoals:

  • Vaste inzet horren: Dit zijn horren die in een frame gespannen zijn en veelal met veerstiften, een borstel rand of rubber rand in uw kozijn geplaatst worden. Dit type hor wordt meestal geplaatst in kozijnen die niet al te groot zijn (tot ongeveer 2000mm breed en 2000mm hoog) en waar de hor niet regelmatig verwijdert hoeft te worden of waar u makkelijk bij kunt en u het geen probleem vindt het vaste frame er dan uit te halen en later weer terug te plaatsen.
  • Rolhorren: Dit zijn horren die net als zonnescreens, rolluiken en dergelijke producten bestaan uit geleiders die binnen- of buitenpands op uw kozijn of muur gemonteerd worden, evenals een cassette met rol waar het hor materiaal vlak op op- en afrolt. Dit type horren zijn handbediend en worden veelal gekozen grotere productafmetingen die niet beschikbaar zijn in vaste inzethorren en/of de hor regelmatig even verwijdert moet kunnen worden waarbij u dan liever geen vast frame wilt verwijderen; bijvoorbeeld bij het uithangen van uw dekbed of tijdens het ramen lappen.
  • Plissé horren: Dit zijn horren die net als rolhorren, zonnescreens, rolluiken en dergelijke producten bestaan uit geleiders die binnen- of buitenpands op uw kozijn of muur gemonteerd worden, evenals een cassette. Echter het hordoek rolt zich bij dit product niet op in de cassette, maar wordt opgevouwen. U herkent dit type hor aan het geplooide doek.

Elk type hor heeft zijn eigen voor- en nadelen en kan worden aangepast aan uw specifieke situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een inzet hor als u geen hor wilt zien als het raam gesloten is, of een schuifhor als u een grote opening heeft die moet worden afgedekt. Tevens zijn er specifieke oplossingen voor kozijnen van verschillende materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Horren zijn dus geschikt voor uw gehele woning.

Hoogwaardige kwaliteit als modern design

Horren zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook bijdragen aan een modern en stijlvol interieur. Bij Luvifem bieden we enkel horren aan van hoogwaardige kwaliteit en met een modern design. Onze horren worden geproduceerd bij de gereputeerde – en in horren gespecialiseerde – Nederlandse leverancier Unilux. Unilux heeft een hor voor de meeste – al dan niet alle – hor situaties en maakt deze tot op de millimeter nauwkeurig voor uw woning. Vanzelfsprekend zijn deze horren verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zodat u altijd een hor kunt vinden die past bij uw interieur.

Ook voor plaatsing van uw horren

Bij Luvifem bieden we niet alleen horren aan, maar kunnen we deze ook voor u plaatsen. Onze professionele monteurs zorgen voor een vakkundige installatie van uw horren, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Bovendien bieden we een inmeetdienst waarna wij het maatrisico op ons nemen plus geven we garantie op onze horren en plaatsing. Hierdoor bent u verzekerd van een goede investering.

Mocht u echter liever zelf aan de slag gaan en uw horren zelf inmeten en installeren, dan bieden wij tevens de mogelijkheid aan om via onze website direct bij onze leverancier Unilux in te kopen. Om het makkelijk voor u te maken hebben wij meerdere links naar deze leverancier op deze website geplaatst die u kunt gebruiken.

Unilux Horren

Voor uw gemak vindt u hier een link naar de webshop van onze leverancier Unilux waar u in detail kunt oriënteren en – indien u zelf gaat monteren – optioneel hor producten kunt bestellen zonder onze tussenkomst. Vanzelfsprekend staan wij voor u klaar mocht u echter liever gebruik maken van onze expertise en montage diensten. Aan u de keuze:

Horren bestellen bij Luvifem

Bij Luvifem bent u aan het juiste adres voor hoogwaardige horren van goede kwaliteit en met een modern design. Wij bieden een ruim assortiment horren aan, van raam- en deurhorren tot speciale horren voor schuifpuien en dakraampjes. Bovendien kunnen onze professionele monteurs uw horren vakkundig voor u plaatsen, zodat u zorgeloos kunt genieten van een insectenvrije woning zonder belasting van het milieu.