Gezellig samen met vrienden, alleen met een goed boek of thuiswerkend achter uw laptop. We genieten allemaal van onze thuisomgeving en al zeker van onze tuin. Alleen dagen waarop we dit écht kunnen, zijn er in Nederland te weinig. Zo is er de ene dag te veel wind en op andere momenten is het te koud of juist te warm. Met een aluminium kwaliteitsterrasoverkapping – tevens veranda of inclusief vaste-/glasschuifwanden ook wel tuinkamer genoemd – creëert u zelf meer, eerder en langer tuinplezier. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Leest u dan verder.

Buitenleven door het hele jaar

Het Nederlandse weer staat erom bekend onvoorspelbaar te zijn, maar dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van het buitenleven. Met terrasoverkappingen kunnen we het hele jaar door buiten zijn. Een terrasoverkapping heeft talloze voordelen die bijdragen aan een betere buitenervaring. Ten eerste beschermt het tegen de elementen. Zelfs tijdens een regenbui kunt u genieten van uw buitenruimte zonder nat te worden. Daarnaast biedt een overkapping met zonwering schaduw tijdens warme zomerdagen, waardoor u kunt ontspannen zonder oververhit te raken. Het verlengt ook het buitenseizoen, waardoor u al vroeg in het voorjaar en tot laat in de herfst kunt genieten van uw tuin.

De mogelijkheden van een overkapping

Terrasoverkappingen komen in vele uitvoeringen. Zo kiest u naast de gewenste uitstraling ook de functionaliteit, maat, kleur, type zonwering, open of (semi-)gesloten wanden en/of glaspanelen, verlichting, etc. Ook is er de keuze voor standaardmaten of juist maatwerk.

Wij specialiseren ons in Nederlandse en Duitse kwaliteitsterrasoverkappingen van aluminium in combinatie met polycarbonaat- of glasdak en lamellendaken. De terrasoverkappingen worden voor u opgeleverd als basisoverkapping of als volledig ingerichte tuinkamer.

Naast ons assortiment, onderscheiden wij ons van anderen met onze service gerichte dienstverlening en inmeet- en montagedienst voor uw terrasoverkapping. Voor iedere wens en budget zijn er goede mogelijkheden.

Ons assortiment aan terrasoverkappingen

Bij Luvifem bieden we een uitgebreid assortiment aan aluminium terrasoverkappingen van hoge kwaliteit. Onze producten zijn vervaardigd uit duurzame materialen en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Of u nu een moderne of klassieke stijl verkiest, wij hebben een overkapping die bij uw smaak en voorkeuren past. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste terrasoverkapping voor uw woning.

Zo heeft u allereerst de keuze uit ‘standaard maten’ en ‘maatwerk’. Deze zijn net even ander van elkaar en biedt diverse voordelen. Waar die verschillen liggen, dat leggen we graag aan u uit:

Standaardmaten

Dit zijn producten – o.a. terrasoverkappingen en glaswanden – die door een producent in vaste maten gemaakt worden en vervolgens door ons voor uw situatie aangepast worden.

Denkt u bijvoorbeeld aan een terrasoverkapping van 6 meter breed, waarvan wij 40cm afhalen om de breedte van uw achtergevel van 5,60 meter te overkappen; of een glaswand opgebouwd uit 6 panelen van 1m voor de ruimte tussen de staanders van uw overkapping.

Standaardmaten zijn meestal goedkoper dan maatwerk, echter zijn er veelal ook concessies. Een voorbeeld hiervan is de grootte van de glaspanelenoverlap. Voor de een is dit belangrijk, waar dit voor de ander niet het geval is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor het aantal te plaatsen staanders. Zo wil de een persé niet meer dan twee staanders onder zijn of haar glasdak overkapping van 6 meter breed en heeft daar extra budget voor over, waar de ander drie staanders geen enkel probleem vindt en hier op ‘bespaart’.

Maatwerk

Dit zijn terrasoverkappingen die volledig naar uw wensen worden geproduceerd en wij vervolgens voor u plaatsen.

Maatwerk is een grotere investering dan het gebruik van standaard maten, maar dit ziet u direct aan het product terug. Met maatwerk krijgt u een schitterende terrasoverkapping volledig naar uw wensen. Wanneer u een unieke terrasoverkapping wilt volledig aangesloten op uw wensen en woning, dan is maatwerk de optie om voor te gaan.

Natuurlijk onderbouwen we tijdens het adviesgesprek de verschillen tussen de standaardmaten en maatwerk categorieën met foto’s van gerealiseerde projecten en onze ervaringen om u een goed beeld te geven van wat te verwachten. Daarna gaan we verder in op uw wensen; onder andere:

 • Welke stijl/vorm aluminium overkapping zoekt u? Een ‘standaard maten’ overkapping komt meestal met een ‘schuin/aflopend’ dak, maar heeft u meestal alsnog keuze uit een aantal gootvormen – of wel de breedte ligger die u ziet vanaf uw tuin – die de stijl van uw terrasoverkapping kunnen veranderen van bijvoorbeeld klassiek naar modern. Bij ‘maatwerk’ overkappingen heeft u meer stijl/vorm keuze waaronder een ‘kubistisch’ stijl (= visueel een recht/niet-aflopend dak), een overstek met of zonder LED verlichting, etc.
 • In welke kleur wilt u het frame (alle aluminium delen) uitgevoerd hebben? De meeste terrasoverkappingen zijn zonder extra levertijd en meerprijs leverbaar in de standaard kleuren wit, creme wit en antraciet. Andere kleuren zijn met name bij de ‘maatwerk’ overkappingen mogelijk; soms tegen meerprijs en een langere levertijd.
 • Heeft u budget over voor een glasdak of neemt u genoegen met een polycarbonaat dak? Verreweg de meeste overkappingen die wij plaatsen hebben een glasdak voor uitlopende redenen; o.a. duurzamer, luxere uitstraling, minder geluid bij regen.
 • Is de basisoverkapping voldoende voor u? Daarmee bedoelen we de staanders aan de voor/tuinzijde plus het dak inclusief glasdakplaten en bovengrondse afwatering; meestal aangevuld met het aansluiten van de hemelwaterafvoer en de benodigde fundering van de voor/tuinzijde staanders. En in het geval van een ‘standaard maten’ overkapping eventueel met breedte en/of dieptemaat aanpassing (bij ‘maatwerk’ overkapping altijd inbegrepen).
 • Of toch liever opties in aanvulling op de basisoverkapping?; onder andere:
  • Monteren (dimbare) LED verlichting (op afstandbediening) in tussenliggers.
  • Omkokeren bestaande hemelwaterafvoer op gevel.
  • Plaatsen van een spie aan de linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping. Meestal betreft dit de ‘driehoek’ tussen gevel, linker of rechter voorstaander en terrasoverkappingdak van een terrasoverkapping met ‘aflopend/schuin’ dak.
  • (Funderen en) plaatsen glasschuifwand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • (Funderen en) plaatsen van vaste wand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • Monteren van onder- of bovendakse verandazonwering.
  • Monteren van zonnescreen aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.

Tenslotte, is er nog de overweging om uw terrasoverkapping vrijstaand te laten plaatsen. Soms omdat u uw overkapping los in uw tuin wilt plaatsen, maar meestal omdat de gevel van uw woning niet stevig genoeg bevonden wordt / is om het gewicht en de nieuwe krachten (zoals wind of sneeuw) die voor kunnen komen na het plaatsen van een terrasoverkapping – niet (langdurig) kunnen dragen. Dit betekent effectief dat de overkapping ook aan de gevelzijde op staanders geplaatst wordt. Zeker een aanrader – en regelmatig benodigd – in het geval van een enkellaagse aanbouw.

Maatwerk en plaatsing in één

Bij Luvifem streven we ernaar om onze klanten de beste ervaring te bieden bij de aanschaf van een terrasoverkapping. Naast ons uitgebreide assortiment en maatwerkopties, bieden we ook professionele installatiediensten. Na het samenstellen van uw terrasoverkapping en uw opdracht volgt een gedetailleerde inmeting bij u op locatie. Tijdens deze afspraak verifiëren wij de indicatieve afmetingen uit het aankoopgesprek – waarna we alle maatrisico op ons nemen – en valideren wij onze offerte vanuit een technisch perspectief. In andere woorden we gaan na of alles dat we tijdens het adviesgesprek bedachten daadwerkelijk mogelijk is en in lijn is met de te realiseren situatie. Maar ook stemmen wij de montage aanpak met u af.

Tenslotte zorgen onze ervaren installateurs voor een vakkundige en efficiënte plaatsing van uw terrasoverkapping. We streven naar een hoogwaardige afwerking en een perfecte afstemming op uw specifieke wensen en eisen. Daarbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken, zodat u jarenlang kunt genieten van uw terrasoverkapping.

Terrasoverkappingen kopen bij Luvifem

Bij Luvifem bent u aan het juiste adres voor de aankoop van uw terrasoverkapping. We bieden een ruim assortiment aan standaard maten en maatwerk overkappingen in verschillende stijlen. Of u nu een basis overkapping zoekt of een volledige tuinkamer, bij Luvifem vindt u altijd een terrasoverkapping die perfect aansluit bij uw wensen en budget.

Onze specialisten gaan graag met u in gesprek om uw specifieke wensen en eisen te bespreken en een offerte op maat voor u op te stellen.

Bij Luvifem hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en een uitstekende service. Onze ervaren medewerkers staan altijd voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw terrasoverkapping.

Kortom, voor een hoogwaardige terrasoverkapping op maat en een uitstekende service bent u bij Luvifem aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij horen graag van u.