Elektrisch knikarmscherm

Vanaf uw loungeset op uw terras uw knikarmscherm bedienen? Met een elektrisch knikarmscherm kan het! Elektrische knikarmschermen zijn een efficiënte en moderne oplossing voor het afschermen van uw terras of balkon. Ze zijn gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening of een (wind- en/of zon) sensor. Onze elektrische knikarmschermen zijn verkrijgbaar in een scala van stijlen en maten, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn in elk gebouw. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Lees dan vooral verder.

Waarom kiezen voor een elektrisch knikarmscherm?

Waar handbediende knikarmschermen – waarbij de knikarmen van het scherm in-/ uitknikken en het zonnedoek af- of oprolt door middel van een koord – in het verleden veel voorkomend waren, kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor een elektrisch knikarmscherm. Naast de groeiende waardering voor het bedieningsgemak en de luxere uitstraling is de afgelopen jaren het prijsverschil tussen de handbediende en elektrische knikarmschermen ook significant kleiner geworden.

Hoe werken elektrische knikarmschermen?

Bij bediening van de vaste wandzender of handzender wordt een elektrische motor aangestuurd die het zonnedoek op- of afrolt. Tevens worden dan mechanisch de knikarmen – die ter ondersteuning van het zonnedoek dienen – in- / uitgeknikt. Het zonnedoek van dit type knikarmscherm is specifiek ontwikkeld voor buitengebruik en is waterafstotend en schimmelwerend.

Hoewel erg solide, dient u echter wel rekening te houden met sterke(re) wind en bij voorkeur het knikarmscherm volledig in- of uit te doen, want in die posities is het systeem het beste bestand tegen wind. Eventueel kunt u ter bescherming een windsensor toevoegen die in de meeste gevallen voor u anticipeert op sterke(re) wind.

  • Ontworpen en geproduceerd in Nederland

  • Solide

  • Luxe uitstraling

  • Maatwerk

  • Frame leverbaar in de meeste RAL kleuren

  • Vele doekopties

  • Somfy aansturing mogelijk

  • Zowel op de muur als aan het plafond te monteren

Vele hand- en wandzender opties

Somfy aansturing mogelijk

Hoek aanzicht Suneye knikarm zonnescherm (antraciet) - niet in gebruik / cassette gesloten

Luxe uitstraling

Vele zonwering doek kleuren- en patronen standaard verkrijgbaar bij Luvifem

Vele doekopties

Wij adviseren u graag in onze showroom of bij u aan huis over de mogelijke opties met betrekking tot knikarmschermen. U kunt uw knikarmscherm eventueel ook direct bestellen in onze webshop.

Welke bedieningsmogelijkheden zijn er?

Binnen de elektrische knikarmschermen zijn verschillende keuzes te maken als het op bedieningsmogelijkheden aankomt. Hierbij een opsomming van de drie meest gangbare elektrische knikarmscherm uitvoeringen:

Elektrisch – extern gevoed en bekabeld – op vaste wandschakelaar

De wandschakelaar is het meest vergelijkbaar met een handmatige schakelaar. Nabij het knikarmscherm is in dit geval een schakelaar geplaatst. U hoeft deze dan alleen niet zelf op te halen, maar dit gebeurd volledig automatisch. Dit is niet alleen een gemak, maar ook als u op leeftijd bent kunt u nog heerlijk van uw knikarmscherm genieten. Let op: deze optie is niet te gebruiken in combinatie met smart home toepassingen.

Elektrisch – extern gevoed en bekabeld – op Somfy IO handzender

Wilt u complete controle vanuit elke plek in uw woning? De Somfy IO handzender is op elke plek in de woning bruikbaar. Het knikarmscherm moet in dit geval aangesloten zijn met een externe voeding. De Somfy IO is volledig draadloos bruikbaar. Je kan deze daarom in een kastje opbergen of ophangen in uw woning zodat u hier makkelijk bij kan. Ook als u buiten gaat zitten, dan kunt u de afstandsbediening makkelijk meenemen. Deze uitvoering is ontworpen om eventueel ook aan te sluiten op een huisautomatisering (‘home control’) systeem dat overweg kan met de protocollen van het merk Somfy.

Elektrisch – zelfvoorzienend zonder externe bekabeling – op Brel handzender

Vanwege de benodigde motorkracht en bijbehorende elektraconsumptie – die hoger is dan bij bijvoorbeeld een rolluik – zijn er nog geen naar onze mening afdoende bewezen knikarmschermen op zonne-energie / SOLAR.

De voordelen van een elektrische knikarmscherm

De belangrijkste keuze om te kiezen voor een elektrisch knikarmscherm is wanneer u op zoek bent naar een effectieve zonwering die uw uitzicht vanuit uw woning minimaal tot niet belemmert en volledig in een cassette aan uw gevel verdwijnt wanneer u deze niet gebruikt, dan kan een knikarmscherm een goede oplossing voor u zijn. Het voordeel van een elektrisch knikarmscherm is verder dat u deze extra gemak biedt op een handmatig systeem. Zo hoeft u bij de Somfy IO handzender er zelfs uw stoel of bank niet voor uit.

Elektrisch knikarmscherm kopen bij Luvifem

Bij Luvifem werken we enkel met kwaliteits knikarmschermen van Nederlandse bodem in bedieningsuitvoeringen van gereputeerde merken. We werken daarnaast op maat zodat uw knikarmscherm altijd perfect past bij uw woning. U heeft hierbij de keuze uit standaard uitvoeringen, als het volledig zelf samenstellen van een knikarmscherm. Op deze manier kunt u bij Luvifem altijd kiezen voor de beste kwaliteit en keuzemogelijkheid of juist de keuze maken voor een voordelige prijs. Mocht u een elektrisch knikarmscherm overwegen en meer willen weten? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u.