Veranda screens zijn de oplossing wanneer u op een subtiele manier uw veranda wilt voorzien van verticale zonwering, maar niet uw ruimte volledig wilt verduisteren of uw uitzicht wilt belemmeren. Zo kunt u fijn doorwerken wanneer er veel lichtinval is wanneer u achter een laptop zit, maar geniet u nog wel van natuurlijk licht. Ook wanneer u op een vrijdagavond van een drankje geniet, maar de zon laagstaat, dan kan een screen ervoor zorgen dat u extra lang van uw veranda kan genieten. Genoeg opties dus om dit schitterend soort zonwering te overwegen. We leggen u graag er meer over uit.

Maatwerk en luxe voor uw veranda

Als u op zoek bent naar verticale zonwering voor de linkerzijde, rechterzijde en/of voorzijde van uw veranda of wel verandascreens, bij Luvifem kunt u terecht voor een maatwerk oplossing naar uw wensen.

U heeft hierbij de keuze uit afmetingen, cassettevorm, geleidertype, frame- en doekkleur, maar ook aanvullende keuzen zoals aandrijving, bediening, sensoren, etc. U heeft daarnaast ook de keuze uit diverse huisautomatiseringssystemen. Zo is uw zonwering ook te koppelen aan uw smart home.

De productkeuze en samenstelling van een verandascreen is echter maar een aspect om tot écht maatwerk te komen. Aanvullend zijn de kennis en kunde van échte zonwering specialist Luvifem erg belangrijk, want zo wordt u vanaf het eerste adviesgesprek geholpen de juiste keuzen te maken. Wat ook maatwerk is, dat is onze inmeetservice. Zo hoeft u niet bang te zijn dat uw veranda screens niet minder dan perfect passen. Zowel het product als de montage vallen onder de garantie. Voor zonwering kiezen was nog nooit zo zorgeloos.

Duurzame temperatuur oplossing

Screens verrijken uw veranda esthetisch, maar bieden ook functioneel voordelen. Veranda’s worden meestal als overgangsruimte tussen binnen en buiten gezien en zijn veelal minder tot niet geïsoleerd. Door het gebruik van verandascreens kunt op natuurlijke en milieuvriendelijke wijze de opbouw van warmte tegengaan. Ook verminderen verandascreens de impact van wind op uw gebruiksplezier. Tenslotte kunt u gemakkelijk switchen tussen een verduisterde en zonnige ruimte. Zeker in combinatie met gesloten daken, lichtstraatzonwering, onder- of bovendakse verandazonwering.

De mogelijkheden aan verandascreens

Er zijn enorm veel mogelijkheden betreffende zonwering screens. Hierbij de hoofdoverwegingen in het kort samengevat:

Ongeritst of geritst

In de basis zijn er twee soorten zonwering screens; ongeritst en geritst. Bij een geritst screen is het zonnedoek aan beide zijden aan de geleiders gekoppeld. Hierdoor sluit het zonnedoek netter aan en is het geheel minder vatbaar voor wind. Onder een veranda plaatsen we enkel geritste screens.

Kleuren en productontwerp

Vervolgens kiest u de frame- en zonnedoekkleur en het afwerkingsniveau; standaard of luxe. Omdat verandascreens veelal in het zicht gemonteerd worden luxe screens gemonteerd. Daarvoor betaalt u iets meer voor aanvullende zaken zoals een onderlijst die als u uw screen niet gebruikt volledig in de cassette verdwijnt en/of schroefjes die door een (nog) beter doordacht en ontwikkeld productontwerp niet zichtbaar zijn.

Geleider type

Standaard of veranda geleiders. Standaard geleiders worden gebruikt in situaties waar de achterzijde van de screengeleiders niet zichtbaar is (‘op de dag’), zoals bijvoorbeeld bij montage op raamkozijnen. In de meeste gevallen worden verandascreens gemonteerd waarbij de achterzijde zichtbaar is (‘in de dag’) en worden aan de achterzijde nettere verandazonwering geleiders toegepast.

Aandrijving, sensors en automatisering

Tenslotte is er nog de aandrijving keuze: handmatig (zelden gekozen), elektrisch bekabeld op wandschakelaar, elektrisch bekabeld met handzender (zoals de afstandsbediening van uw televisie) en/of SOLAR met handzender (combinatie zonnepaneeltje, accu, motor) waar geen externe voeding noch bekabeling benodigd is. De aandrijvingen met handzender zijn eventueel ook nog te koppelen aan sensoren (bijv. zon en/of wind) en (t)huis automatiseringssystemen.

Kortom voor iedere wens en budget zijn er goede opties bij Luvifem.

 • Maatwerk

 • Ontworpen en geproduceerd in Nederland

 • Solide en luxe uitstraling

 • Minimale kastgroottes

 • SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

 • Afstandsbediend (o.a. Somfy)

 • Onderlijsten die verdwijnen in de cassette mogelijk (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

 • Geleiders specifiek ontworpen voor veranda’s

 • Geen zichtbare schroefjes mogelijk

 • Frame leverbaar in de meeste RAL kleuren

 • Vele doekopties

 • Cassette ook na montage goed toegankelijk

Meetlinten sfeer impressie geel en wit

Minimale kastgroottes

Hoek aanzicht luxe ritsscreen antraciet inclusief geïntegreerde onderlijst en SOLAR

SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

Een breed assortiment zonnescreen doek kleuren standaard verkrijgbaar bij Luvifem

Vele doekopties

Hoek aanzicht luxe ritsscreen antraciet inclusief geïntegreerde onderlijst

Onderlijsten die verdwijnen in de cassette mogelijk (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

Wij adviseren u graag in onze showroom of bij u aan huis over de mogelijke opties met betrekking tot veranda screens. U kunt uw veranda screen eventueel ook direct bestellen in onze webshop.

Het plaatsen van veranda screens

Onze verandascreens behoren tot echt maatwerk. Dit betekent dat we niet alleen tot de centimeter nauwkeurig kunnen leveren, maar ook tot de millimeter. Maatwerk komt daarnaast pas echt tot zijn recht wanneer ze worden geleverd door specialistische monteurs met ruime ervaring in het vak. Zo wordt zonwering en serre een. Vraag daarom vooral naar mogelijkheden wanneer u niet handig bent, of het beste resultaat nastreeft.

Veranda screens kopen en plaatsen bij Luvifem

Bij Luvifem werken we enkel met kwaliteits verandascreens. U heeft hierbij de keuze uit standaard uitvoeringen, als het volledig zelf samenstellen van een verandascreen. Op deze manier kunt u bij Luvifem altijd kiezen voor de beste kwaliteit en keuzemogelijkheid of juist de keuze maken voor een voordelige prijs. Mocht u verandascreens overwegen en meer willen weten, neemt u dan contact met ons op. Wij horen graag van u, zodat we kunnen zorgen dat uw verandascreens volledig op uw wensen aansluiten.