Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie, ook wel SOLAR rolluiken genoemd, is de nieuwste ontwikkeling op rolluiken gebied. In ons assortiment kunt u de keuze voor deze innovatieve rolluiken maken. Wilt u ook profiteren van de voordelen van duurzame energie? Lees dan verder wat Luvifem voor u kan betekenen.

Solar rolluiken voor een duurzame woning

De laatste ontwikkeling met betrekking tot elektrische rolluiken is de toepassing van opgebouwde zonnepaneeltjes in combinatie met een ingebouwde accu; ook wel SOLAR producten genoemd. Bij dit type rolluiken wordt zonne-energie via het opgebouwde zonnepaneeltje omgezet naar elektriciteit dat vervolgens opgevangen wordt in de ingebouwde accu en gebruikt om de rolluikmotor aan te drijven wanneer u een opdracht (bijv. ‘rolluik omlaag’) verzendt via de meegeleverde één- of meerkanaalshandzender of eventueel via uw huisautomatisering (‘home control’) systeem.

  • Maatwerk

  • Ontworpen en geproduceerd in Nederland

  • Solide en luxe uitstraling

  • Minimale kastgroottes

  • Afstandsbediend (o.a. Somfy)

  • SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

  • Frame leverbaar in de meeste RAL kleuren

  • Somfy fluisterstille motor mogelijk

  • Onderlijsten die verdwijnen in de cassette mogelijk (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

Meetlinten sfeer impressie geel en wit

Minimale kastgroottes

Voor aanzicht standaard rolluik met SOLAR uitgevoerd in antraciet frame en grijze lamellen

SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

Zij aanzicht cassette standaard rolluik met SOLAR uitgevoerd in antraciet frame en afwijkend gekleurde lamellen

Somfy fluisterstille motor mogelijk

Hoek aanzicht detail geleider, design onderlijst en cassette rolluik

Onderlijsten die verdwijnen in de cassette mogelijk (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

Wij adviseren u graag in onze showroom of bij u aan huis over de mogelijke opties met betrekking tot rolluiken. U kunt uw rolluik eventueel ook direct bestellen in onze webshop.

Hoe werken rolluiken op zonne-energie?

De rolluiken op zonne-energie verkrijgbaar bij Luvifem werken middels Brel SOLAR. Bij deze uitvoering ontvangt u één of meerdere handzenders van het merk Brel die u op een willekeurige plaats in uw woning kunt ophangen of opbergen (vergelijkbaar met de afstandsbediening van uw televisie). Er is géén externe voeding benodigd om het rolluik te kunnen gebruiken, want deze uitvoering is uitgerust met een opgebouwd SOLAR / zonnepaneeltje en ingebouwde accu die de motor van de benodigde stroom voorzien (ook gedurende een periode zonder zon-/daglicht). Er wordt dan ook geen bekabeling door uw kozijn of buitenwand binnenpands gebracht. U benodigd geen handkracht en deze uitvoering is ontworpen om eventueel ook aan te sluiten op een huisautomatisering (‘home control’) systeem dat overweg kan met de protocollen van het merk Brel.

Welke voordelen biedt een SOLAR rolluik?

Ondanks dat rolluiken op zonne-energie een groene oplossing is, is dit niet zo zeer een productontwikkeling om uw energie gebruik mee te verminderen. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om zonder externe voeding (elektra) en bekabeling, rolluiken te plaatsen. Hierdoor hoeft er geen bekabeling door uw kozijn of buitenwand binnenpands gebracht te worden. Ook is het hiermee mogelijk om rolluiken te plaatsen op plekken waar simpelweg geen stroomvoorzieningen aanwezig of mogelijk zijn.

Alle onderdelen van dit type rolluik vallen onder garantie en de SOLAR onderdelen kunnen eenvoudig vervangen worden door een gespecialiseerd zonweringsmonteur.

Rolluiken op zonne-energie kopen bij Luvifem

Bij Luvifem werken we enkel met kwaliteitsrolluiken op zonne-energie. Mocht u elektrische rolluiken op zonne-energie overwegen en meer willen weten, neemt u dan contact met ons op. Wij horen graag van u, zodat we kunnen zorgen dat uw rolluiken op zonne-energie volledig op uw wensen aansluiten.