Terrasoverkappingen hout

De knoop is doorgehakt. u wilt eerder, langer en meer van uw tuin genieten en kiest ervoor een terrasoverkapping – tevens veranda of inclusief vaste-/glasschuifwanden ook wel tuinkamer genoemd – te (laten) plaatsen. Alleen wat zijn nu de mogelijkheden? Is hout het beste materiaal of zijn er andere opties? Wellicht dat wij u verder kunnen helpen? Onze specialisten staan graag klaar om u een advies op maat te geven voor uw terrasoverkappingen. Lees vooral ook verder als u meer over de opties te weten wilt komen.

Een natuurlijke uitstraling in uw tuin

Houten terrasoverkappingen hebben een unieke charme en zorgen voor een natuurlijke uitstraling in uw tuin. Het gebruik van hout als bouwmateriaal associëren we meestal met warmte en authenticiteit. Daarbij komt dat velen ervan uitgaan dat hout als materiaal altijd de meest duurzame en/of voordeligste optie is voor een terrasoverkapping. Plus ervaren wij regelmatig dat onze klanten in eerste instantie het idee hebben dat alleen een houten terrasoverkapping aan kan sluiten op een bepaald type huis (bijv. klassieke stijl).

Maatwerk terrasoverkappingen van hout

Wij bij Luvifem zien zeker de charme van een houten terrasoverkapping, maar hebben een voorkeur voor aluminium dat zeker zo duurzaam is, niet duurder in aanschaf hoeft te zijn, minder onderhoud benodigd en aansluit op de meeste huisstijlen (inclusief klassiek). Naast de materiaalkeuze is er natuurlijk nog een veelvoud aan andere overwegingen, zoals het type dak. Zo wordt er in het geval van een houten overkapping vaak gekozen voor een gesloten dak en wordt het na plaatsing pas duidelijk hoe beperkt het licht onder de nieuwe overkapping is en/of de impact op de woning waaraan de overkapping geplaatst is.

Dat gezegd is voor ons het terrasoverkapping materiaal enkel een klantvoorkeur en benodigd vakmanschap keuze. Wij hebben ervoor gekozen om ons volledig te richten op aluminium terrasoverkappingen. Wel plaatsen we regelmatig onze glaswanden onder bestaande houten overkappingen en gaan we graag in gesprek met geïnteresseerden in terrasoverkappingen van alle soorten materialen om de voordelen en realisatiemogelijkheden van aluminium toe te lichten.

Aanvullend adviseren wij onze klanten betreffende de gehele opbouw van hun terrasoverkapping; inclusief overwegingen zoals:

 • Vorm/stijl aluminium overkapping.
 • Frame kleur (alle aluminium delen).
 • Glas of polycarbonaat dak?
 • Basisoverkapping voldoende?
 • Of toch opties in aanvulling op de basisoverkapping?; onder andere:
  • Monteren (dimbare) LED verlichting (op afstandbediening) in tussenliggers.
  • Omkokeren bestaande hemelwaterafvoer op gevel.
  • Plaatsen van een spie aan de linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • (Funderen en) plaatsen glasschuifwand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • (Funderen en) plaatsen van vaste wand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • Monteren van onder- of bovendakse verandazonwering.
  • Monteren van zonnescreen aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
 • Tenslotte, is er nog de overweging om uw terrasoverkapping vrijstaand te laten plaatsen. Soms omdat u uw overkapping los in uw tuin wilt plaatsen, maar meestal omdat de gevel van uw woning niet stevig genoeg bevonden wordt / is om het gewicht en de nieuwe krachten (zoals wind of sneeuw) die voor kunnen komen na het plaatsen van een terrasoverkapping – niet (langdurig) kunnen dragen. Dit betekent effectief dat de overkapping ook aan de gevelzijde op staanders geplaatst wordt. Zeker een aanrader – en regelmatig benodigd – in het geval van een enkellaagse aanbouw.

Ook voor installatie van uw overkapping

Hoewel het installeren van een terrasoverkapping in principe door iedereen gedaan kan worden – en dit op radio en televisie door sommige prijsvechters ook zo gepresenteerd wordt (waarschijnlijk om zelf het aanverwante bedrijfsrisico uit te kunnen sluiten), zijn wij van mening dat – aangezien een terrasoverkapping een prominente aanwezigheid aan uw woning is, waar u waarschijnlijk regelmatig zult verblijven en niet iedereen ervaring heeft met montagewerkzaamheden (of daar zin in heeft) – u deze goed geplaatst wilt hebben door ervaren vaklui en dat een van onze toegevoegde waarden het geheel verzorgen van het advies, inmeet- en montage proces is. Zo kunt u zich bezighouden met andere zaken waar u goed in bent en plezier aan heeft, zonder de mogelijke stress van het realiseren van een terrasoverkapping. Kortom wij bieden totale ontzorging.

Terrasoverkappingen van hout kopen bij Luvifem

Een terrasoverkapping biedt vele voordelen en maakt het mogelijk om het hele jaar door van uw buitenruimte te genieten. Hoewel wij ervoor kiezen om terrasoverkappingen van hout aan anderen over te laten, vindt u bij Luvifem een ruim assortiment aan aluminium terrasoverkappingen in verschillende stijlen en materialen, en bieden we ook maatwerk aan om aan uw specifieke wensen en eisen te voldoen. Onze ervaren installateurs zorgen voor een vakkundige plaatsing en wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Kortom, bij Luvifem bent u aan het juiste adres voor de aankoop van uw terrasoverkapping.