Screens verduisterend

Bent u op zoek naar oplossing die de zon niet alleen weert, maar ook verduisterend is? Een zonwering screen biedt diverse voordelen zoals het minimaliseren van licht als ook inkijk binnen de woning of pand. Benieuwd wat een screen nog meer heeft te bieden? Lees dan verder wat Luvifem voor u kan betekenen.

Wat zijn screens?

Zonwering screens zijn in de basis een zonnedoek dat in- en afrolt binnen een cassette. Screens verrijken uw woning esthetisch, maar bieden ook functioneel voordelen. Zo kan u met screens uw woning op een natuurlijke manier verkoelen in de zomermaanden. Door de vermindering van zon in de woning, hoeft daarom uw airco minder hard te draaien. Dit scheelt niet alleen in uw energierekening, maar is ook een duurzame manier om een koele woning te creëren. Aanvullend heeft u minder last van de invallende zon en bijbehorend scherp licht terwijl u tevens uw privacy vergroot. Dit maken screens de ideale manier om zowel in huis als onder uw overkapping de zon van uw beeldscherm te houden tijdens het (thuis)werken. Tenslotte behoudt u een goed zicht naar buiten en zijn onze ritsscreens goed bestand tegen wind.

 • Maatwerk

 • Ontworpen en geproduceerd in Nederland

 • Solide en luxe uitstraling

 • Minimale kastgroottes

 • Afstandsbediend (o.a. Somfy)

 • Met en zonder rits mogelijk (t.b.v. windbestendigheid en visuele uitstraling)

 • SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

 • SOLAR mogelijk (waardoor géén stroomvoorziening / bekabeling noodzakelijk)

 • Vele doekopties

 • Géén opbouw ongewenste warmte achter het product (productontwerp)

 • Onderlijsten die verdwijnen in de cassette mogelijk (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

 • Geen zichtbare schroefjes mogelijk

 • Cassette ook na montage goed toegankelijk

Zonnescreen zo ontworpen dat onwenselijke warmte opbouw achter screen niet voorkomt

Géén opbouw ongewenste warmte achter het product

Strak minimalistisch design van luxe zonnescreen met doek niet in gebruik

Onderlijsten verdwijnen in de cassette (waardoor nóg minder kans op belemmering in zicht)

Geen zichtbare schroefjes bij luxe zonnescreen

Geen zichtbare schroefjes

Zonnescreen cassette ook na montage goed bereikbaar voor onderhoud en / of reparatie

Cassette ook na montage goed toegankelijk

Wij adviseren u graag in onze showroom of bij u aan huis over de mogelijke opties met betrekking tot zonwering screens. U kunt uw screens eventueel ook direct bestellen in onze webshop.

Ons assortiment aan verduisterende screens

Er zijn enorm veel mogelijkheden betreffende zonwering screens. Hierbij de hoofdoverwegingen in het kort samengevat:

Ongeritst of geritst

Wanneer u de keuze maakt voor screens, dan heeft u verschillende opties. De eerste zijn ongeritste als geritste screens. Tegenwoordig wordt er veelal voor geritste screens gekozen. Deze screens hebben esthetisch de mooiste aansluiting, wat ze zo populair maakt.

Kleuren en productontwerp

Voor de meeste is dit de leukste keuze. Vervolgens gaan we namelijk over tot de keuze in kleuren als productontwerp. De mogelijkheden zijn hierbij zowel eindeloos. Wilt u daarnaast een minimalistische screen voor een nette prijs of een product volledig op maat naar uw woning; bij Luvifem is het allemaal mogelijk.

Aandrijving, sensors en automatisering

Het gebruisgemak wordt voornamelijk bepaald door de aandrijving. De keuzes bij Luvifem bestaan uit: handmatig (zelden gekozen), elektrisch bekabeld op wandschakelaar, elektrisch bekabeld met handzender (zoals de afstandsbediening van uw televisie) en/of SOLAR met handzender (combinatie zonnepaneeltje, accu, motor) waar geen externe voeding noch bekabeling benodigd is. De aandrijvingen met handzender zijn eventueel ook nog te koppelen aan sensoren (bijv. zon en/of wind) en (t)huis automatiseringssystemen.

Kortom voor iedere wens en budget zijn er goede opties bij Luvifem.

De verduisterende waarde van screens

Zonwering screens worden veelal verkozen waar men het uitzicht van binnen naar buiten wil behouden.

Dat gezegd zijn er verschillende soorten zonnedoeken op de markt; o.a. toepassingsgebied – horizontale zonwering zoals knikarmschermen en verandazonwering; en verticale zonwering zoals screens – maar ook mate van lichtdoorlatendheid.

Als aanvulling op zonnedoeken met een lage lichtdoorlatendheid zijn er zelfs verduisterende zonnedoeken verkrijgbaar. Dit betreft – in tegenstelling tot traditioneel zonnedoek – meestal zonnedoek opgebouwd uit verschillende materiaallagen en/of materialen.

Aangezien deze verschillende lagen/materialen niet op dezelfde manier reageren op warmte en koude ontstaan er bij bepaalde omstandigheden en/of na verloop van tijd, problemen – bijvoorbeeld een screendoek dat niet meer afrolt of van vorm verandert door de opgebouwde hitte in de screencassette en/of scheurtjes in het doek.

Bij Luvifem willen wij enkel duurzame kwaliteitsproducten aanbieden waar wij écht achter staan en onze volledige garantie op aan kunnen bieden. Verduisterende zonnedoeken voldoen helaas niet aan deze voorwaarden en zijn hierom niet in ons assortiment opgenomen.

Kies bij complete verduistering voor rolluiken

Gegeven het bovenstaande adviseren wij onze klanten die op zoek zijn naar verduisterende screens als volgt:

 1. Rolluiken
 2. Zonwering screens in combinatie met Fractions aluminium shutters
 3. Zonwering screens in combinatie met verduisterende gordijnen binnen

Screens verduisterend kopen bij Luvifem

Mocht u verduisterende screens overwegen en meer willen weten? Bij Luvifem staan we klaar met het beste advies. Onze specialisten kijken graag verder zodat we uitkomen bij het product wat precies aansluit bij uw wensen. Of dit nu een screen, Fractions aluminium shutters of rolluik is. Wilt u daarom langskomen om uw screen of combinatie van producten uit te zoeken? Neem dan contact met ons op. Wanneer u liever langs wilt komen, dan bent u ook altijd welkom in onze showroom in Best. We helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen over verduisterende screens

Zonnescreens worden veelal verkozen waar men het uitzicht van binnen naar buiten wil behouden. Dat gezegd zijn er verschillende soorten zonnedoeken op de markt. Voor horizontale zonwering zijn er onder andere knikarmschermen en verandazonwering. Als verticale zonwering worden er zowel screens met verschillende lichtdoorlatendheid gebruikt.

Als aanvulling op zonnedoeken met een lage lichtdoorlatendheid zijn er zelfs verduisterende zonnedoeken verkrijgbaar. Dit betreft – in tegenstelling tot traditioneel zonnedoek – meestal zonnedoek opgebouwd uit verschillende materiaallagen en/of materialen.

Bij Luvifem bieden wij enkel duurzame kwaliteitsproducten aan waar wij écht achter staan en onze volledige garantie op aan kunnen bieden. Verduisterende zonnedoeken voldoen helaas niet aan deze voorwaarden en zijn hierom niet in ons assortiment opgenomen. Er bestaat met deze zonnescreens namelijk een hoog risico op vroegtijdig falen, waardoor wij dit product niet verkopen. U kunt bij Luvifem echter wel de beste alternatieve doorlopen welke bij interesse bij u thuis wordt geïnstalleerd.

Gegeven het bovenstaande adviseren wij onze klanten die op zoek zijn naar verduisterende screens als volgt:

 1. Rolluiken
 2. Zonwering screens in combinatie met Fractions aluminium shutters
 3. Zonwering screens in combinatie met verduisterende gordijnen binnen

Bij twijfel over welke keuze te maken van bovenstaande opties, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom.