Bent u op zoek naar zonwering en reeds overtuigt dat rolluiken aansluiten op uw wensen, maar vraagt u zich af – onder andere gezien de kosten en het feit dat u duurzaamheid belangrijk vindt – hoe lang een rolluik meegaat? Op deze informatieve pagina beantwoorden wij deze vraag.

Hoe kan de levensduur worden verlengd?

Wanneer u kiest voor kwaliteitsrolluiken, dan opteert u voor een specifiek voor buitengebruik ontwikkelt zonweringproduct opgebouwd uit robuuste materialen. Met name gepoedercoat aluminium (cassete, geleiders, lamellen en onderlijst). Daarbij raadt Luvifem u aan te kiezen voor een elektrisch aangedreven rolluik aangezien deze altijd gelijkmatig open en dicht gaat wat beter is voor de kwaliteit van het screen op de lange termijn. In combinatie met een professionele inmeet- en montagedienst garandeert u zich van een lange levensduur, waarbij een meerjarige garantie (2-5 jaar) op materialen én montage door uw gekozen installateur standaard tot de mogelijkheden behoort. Dat gezegd gaat een kwaliteitsrolluik bij standaard gebruik natuurlijk veel langer mee. 15-20 jaar is veelvoorkomend en ook langer is geen uitzondering.

Daarbij is het goed om te weten dat kwaliteitsrolluiken zeker geen wegwerpproducten zijn, maar duurzame producten die zowel op onderdeel niveau als geheel te onderhouden en repareren zijn. Mocht u dus bijvoorbeeld de accu van uw solar rolluik aan vervanging toe zijn, dan is dit relatief eenvoudig te realiseren.

Hoe onderhoudt u uw rolluiken voor een lange levensduur?

Eigenlijk kunnen we over onderhoud kort zijn. Kwaliteitsrolluiken behoeven namelijk geen onderhoud behalve het vrijhouden van obstakels zoals groeiende planten in de zomer en bladeren in de herfst.

U kunt er eventueel voor kiezen om uw rolluik om de zoveel maanden een keer af te doen met een schone, niet-krassend, licht vochtig doekje zonder schoonmaakmiddel.
Het toepassen van smerende middelen wordt sterk afgeraden aangezien het eerder een averechts effect heeft en zelfs uw garantie ongeldig kan maken.

Mocht u meer willen weten en/of rolluiken willen aanschaffen en vakkundig willen laten monteren, neemt u dan contact met Luvifem op. Graag tot binnenkort.

Hoe kan de levensduur worden verlengd?

Het verlengen van de levensduur van uw rolluiken is belangrijk om het meeste uit uw investering te halen. Hier zijn enkele tips om uw rolluiken in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen:

Regelmatig schoonmaken: Stof, vuil en andere deeltjes kunnen zich ophopen op de lamellen van uw rolluiken. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de rolluiken beïnvloeden, maar ook de werking ervan verstoren. Maak uw rolluiken regelmatig schoon met een zachte doek of spons en een mild reinigingsmiddel.

  • Goed onderhoud: Controleer regelmatig de bewegende delen van uw rolluiken, zoals de lamellen, de geleiders en de motor (indien van toepassing). Smeer de geleiders en andere bewegende delen indien nodig om een soepele werking te garanderen.
  • Gebruik de rolluiken voorzichtig: Vermijd het forceren van de rolluiken wanneer u ze opent of sluit. Dit kan schade aan de lamellen of het mechanisme veroorzaken. Gebruik de rolluiken altijd volgens de instructies van de fabrikant.
  • Vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden: Hoewel rolluiken zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weersinvloeden, kan langdurige blootstelling aan extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of hagel, schade veroorzaken. Overweeg het sluiten van uw rolluiken tijdens dergelijke omstandigheden om ze te beschermen.
  • Repareer kleine problemen onmiddellijk: Als u problemen opmerkt, zoals vastzittende lamellen of een defecte motor, laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Kleine problemen kunnen snel grotere, kostbaardere problemen worden als ze niet worden aangepakt.
  • Laat regelmatig een professional uw rolluiken controleren: Overweeg om eens in de paar jaar een professional uw rolluiken te laten controleren op eventuele problemen die u misschien niet hebt opgemerkt. Dit kan u helpen om toekomstige problemen te voorkomen en de levensduur van uw rolluiken te verlengen.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw rolluiken lang meegaan en er goed blijven uitzien.