Rolluiken zijn een geliefd zonwering en isolatie product. Waar rolluiken voorheen vooral veel aangevraagd werden door klanten die op zoek waren naar een product waarmee zij een ruimte stil en donker konden maken – bijvoorbeeld om bij te komen na een nachtdienst – of om de inbraak vertragende eigenschap; is tegenwoordig ook de isolerende waarde een steeds belangrijkere overweging. Nu vraagt u zich wellicht af welke kleur mogelijkheden er in rolluiken zijn. Alleen klassiek, tijdloos wit of ook andere opties? Op deze informatieve pagina geven wij u inzicht in de mogelijkheden.

Modern met rolluiken in zwart

Zwart is een kleur die steeds meer toegepast wordt. Zo ook in rolluiken; zowel cassette, frame als het zonwerende materiaal: de lamellen. Steeds meer rolluikproducenten hebben deze kleur dan ook opgenomen in het assortiment, waardoor verkrijgbaar tegen standaard prijzen en levertijden.

Mocht deze kleur u aanspreken is het wel goed om u te realiseren dat – gezien de solide / gesloten uitstraling van rolluiken – deze kleurstelling een impact maakt. Voor de een precies wat hij of zij zoekt, voor de ander net iets te veel. Daarbij is een zwart rolluik – en met name de lamellen die over elkaar op- en afgerold worden – veelal krasgevoelig en vallen krassen meer op dan bij andere kleuren zoals antraciet. Dus mocht u overwegen uw rolluiken in een zanderige omgeving of nabij planten te willen plaatsen dan zou een andere kleur wellicht een duurzamere overweging zijn.

De trend van het moment: antraciet rolluiken

Antraciet is – evenals wit en crème wit – een veel gekozen kleur. Dit komt waarschijnlijk omdat het een luxe tijdloze uitstraling heeft en aansluit bij de meeste in- en exterieur stijlen; uiteenlopend van klassiek landelijk tot stadswoning tot modern kubistisch. Bijkomend voordeel is dat kleine beschadigingen minder opvallen dan bij uitgesprokenere kleuren zoals zwart.

De overige kleuren opties

De meeste rolluikproducenten kiezen een aantal frame- en lamelkleuren die zij standaard aanbieden en op voorraad houden. In het geval u een andere kleur kiest, dan betaalt u een hogere prijs en kan het langer duren voor uw product geleverd wordt. Daarbij is het bij de meeste rolluikproducenten niet mogelijk om niet-standaard lamelkleuren te verkrijgen, omdat deze door de benodigde behandeling gevoeliger voor krassen zijn bijvoorbeeld wanneer de lamellen oprollen in de cassette. Niet-standaard framekleuren is meestal wel mogelijk, maar de vraag is of de combinatie met standaard kleur lamellen aansluit op uw wensen.

Welk kleur rolluik past het beste bij u?

Evenals woonstijlkeuzen zijn kleurvoorkeuren enorm persoonlijk. Zo kiest de een voor een neutrale kleur en de ander voor uitgesproken. Dit geldt ook voor rolluiken. Op dit moment zien we in de Luvifem showrooms dat er meestal voor de standaard kleuren wit of antraciet gekozen wordt, maar ook crème wit en zwart komt regelmatig voor. Echte statement kleuren en/of een mix frame- en lamelkleur komt af en toe voor.
Mocht u meer willen weten en/of rolluiken willen aanschaffen, neemt u dan contact met een van onze Luvifem adviseurs op. Wij helpen u graag verder.