Terrasoverkappingen aluminium

Aluminium terrasoverkappingen – tevens veranda of inclusief vaste-/glasschuifwanden ook wel tuinkamer genoemd – zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg stijlvol. Met een aluminium terrasoverkapping creëert u een moderne uitstraling die past bij de meeste woningstijlen. Van modern tot klassiek. Met een aluminium terrasoverkapping kunt u het hele jaar door genieten van uw buitenruimte, beschermd tegen de elementen. Wilt u meer weten over de voordelen van een aluminium terrasoverkapping en het assortiment dat Luvifem aanbiedt? Leest u dan verder.

Aluminium terrasoverkapping voor duurzaam genieten

Een terrasoverkapping van aluminium is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Aluminium is namelijk een recyclebaar materiaal en gaat lang mee. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en bestand tegen weersinvloeden. Hierdoor kunt u gedurende het hele jaar genieten van uw terrasoverkapping zonder u zorgen te maken over het onderhoud.

Een ander voordeel van aluminium terrasoverkappingen is dat ze licht van gewicht zijn maar toch meer dan voldoende stevig om tegen een stootje te kunnen. Hierdoor is een aluminium terrasoverkapping ook een veilige en veel gekozen keuze.

Daarnaast is aluminium een milieuvriendelijke keuze. Het materiaal is volledig recyclebaar, wat betekent dat het een duurzame optie is voor uw buitenruimte. Met een aluminium terrasoverkapping draagt u bij aan een groenere toekomst.

Ons assortiment aan aluminium terrasoverkappingen

Bij Luvifem hebben we een ruim assortiment aan aluminium terrasoverkappingen. Zo hebben we verschillende modellen die passen bij diverse stijlen van woninginrichting en huisstijl. Of u nu op zoek bent naar een moderne of juist een klassieke uitstraling, bij Luvifem hebben we de perfecte aluminium terrasoverkapping voor u. Onze aluminium terrasoverkappingen worden op maat gemaakt, zodat ze perfect aansluiten bij uw specifieke wensen en de architectuur van uw woning.

Zo adviseren wij onze klanten betreffende de gehele samenstelling van hun terrasoverkapping; inclusief overwegingen zoals:

 • Vorm/stijl aluminium overkapping.
 • Frame kleur (alle aluminium delen).
 • Glas of polycarbonaat dak?
 • Basisoverkapping voldoende?
 • Of toch opties in aanvulling op de basisoverkapping?; onder andere:
  • Monteren (dimbare) LED verlichting (op afstandbediening) in tussenliggers.
  • Omkokeren bestaande hemelwaterafvoer op gevel.
  • Plaatsen van een spie aan de linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • (Funderen en) plaatsen glasschuifwand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • (Funderen en) plaatsen van vaste wand(en) aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
  • Monteren van onder- of bovendakse verandazonwering.
  • Monteren van zonnescreen aan de voor-, linker- en/of rechterzijde(n) van uw terrasoverkapping.
 • Tenslotte, is er nog de overweging om uw terrasoverkapping vrijstaand te laten plaatsen. Soms omdat u uw overkapping los in uw tuin wilt plaatsen, maar meestal omdat de gevel van uw woning niet stevig genoeg bevonden wordt / is om het gewicht en de nieuwe krachten (zoals wind of sneeuw) die voor kunnen komen na het plaatsen van een terrasoverkapping – niet (langdurig) kunnen dragen. Dit betekent effectief dat de overkapping ook aan de gevelzijde op staanders geplaatst wordt. Zeker een aanrader – en regelmatig benodigd – in het geval van een enkellaagse aanbouw.

Om een aantal specifieke voorbeelden uit de genoemde overwegingen te illustreren:

 • De dimbare ledverlichting met afstandsbediening zorgt eenvoudig en snel voor voldoende licht om uw boek verder te lezen op de warme avonden, maar creëert net zo gemakkelijk sfeer voor een gezellig thuisdiner.
 • Onze vaste wanden opgebouwd uit aluminium rabatdelen mooi om te zien, stralen luxe uit en zijn robust genoeg om eventueel wandverlichting of zelfs een schilderij of televisie aan op te hangen. Zo wordt uw voetbalavond, barbecue of verjaardagsfeest nog aangenamer.
 • En tenslotte met die eenvoudige uitbreiding naar glasschuifwanden realiseert u een echte tuinkamer die u volledige controle geeft op de wind en regeninslag tegengaat. Dan kunt u zelfs op die druilerige dag nog heerlijk buiten zijn.

Terrasoverkappingen aluminium kopen bij Luvifem

Bij Luvifem bent u verzekerd van hoogwaardige aluminium terrasoverkappingen en een uitstekende service. Wij werken samen met gerenommeerde Nederlandse en Duitse leveranciers die gebruikmaken van hoogwaardig aluminium en moderne productietechnieken. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een vakkundige plaatsing van uw terrasoverkapping, waarbij ze oog hebben voor elk detail. Bovendien bieden we garantie op zowel de materialen als de installatie, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw nieuwe aluminium terrasoverkapping.

Kies voor duurzaam genieten en verrijk uw buitenruimte met een aluminium terrasoverkapping van Luvifem. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Ook kunt u via de kalender module op deze website zelf uw showroom afspraak maken.