Bent u op zoek naar zonwering en reeds overtuigt dat (zonne)screens aansluiten op uw wensen, maar vraagt u zich af – onder andere gezien de kosten en het feit dat u duurzaamheid belangrijk vindt – hoe lang een screen meegaat? Op deze informatieve pagina beantwoorden wij deze vraag.

Hoe kan de levensduur worden verlengd?

Wanneer u kiest voor kwaliteitsscreens, dan opteert u voor een specifiek voor buitengebruik ontwikkelt zonweringproduct opgebouwd uit robuuste materialen zoals gepoedercoat aluminium (cassete, geleiders en onderlijst) en screendoek uit glasvezeldraden en polyestergarens voorzien van een versterkende pvc coating. Daarbij raadt Luvifem u aan te kiezen voor een geritste uitvoering waarbij het zonwerende doek ook tussen de zijgeleiders vast zit en daardoor netter hangt en beter bestand is tegen wind. Aanvullend gaat een elektrisch aangedreven altijd gelijkmatig open en dicht wat beter is voor de kwaliteit van het screen op de lange termijn. In combinatie met een professionele inmeet- en montagedienst garandeert u zich van een lange levensduur, waarbij een meerjarige garantie (2-5 jaar) op materialen én montage door uw gekozen installateur standaard tot de mogelijkheden behoort. Dat gezegd gaat een kwaliteitsscreen bij standaard gebruik natuurlijk veel langer mee. 15-20 jaar is veelvoorkomend en ook langer is geen uitzondering.

Daarbij is het goed om te weten dat kwaliteitsscreens zeker geen wegwerpproducten zijn, maar duurzame producten die zowel op onderdeel niveau als geheel te onderhouden en repareren zijn. Mocht u dus bijvoorbeeld na een tijdje uitgekeken zijn op de gekozen doekkleur- en/of patroon of de accu van uw solar screen aan vervanging toe zijn, dan is dit relatief eenvoudig te realiseren.

Moderne multicolour toepassing van zelfvoorzienende ritsscreens op zonne-energie waarbij geen externe bekabeling / voeding benodigd

Hoe onderhoud ik mijn screens voor een lange levensduur?

Eigenlijk kunnen we over onderhoud kort zijn. Kwaliteitsscreens behoeven namelijk geen onderhoud behalve het vrijhouden van obstakels zoals groeiende planten in de zomer en bladeren in de herfst.

U kunt er eventueel voor kiezen om uw screen om de zoveel maanden een keer af te doen met een schone, niet-krassende, licht vochtig doekje zonder schoonmaakmiddel.

Het toepassen van smerende middelen wordt sterk afgeraden aangezien het eerder een averechts effect heeft en zelfs uw garantie ongeldig kan maken.

Mocht u meer willen weten en/of screens willen aanschaffen en vakkundig willen laten monteren, neemt u dan contact met Luvifem op. Graag tot binnenkort.

Een breed assortiment zonnescreen doek kleuren standaard verkrijgbaar bij Luvifem
Hoek aanzicht detail geleider, design onderlijst en cassette rolluik
Vele hand- en wandzender opties
Hoek detail luxe ritsscreen antraciet inclusief geïntegreerde onderlijst en SOLAR