Bent u zich aan het verdiepen in (zonne)screens en vraagt u zich af of dit product tegen regen kan? Dan bent u niet de enige. Sommige zonweringsproducten reageren namelijk niet zo optimaal tegen vocht als andere. Op deze informatieve pagina beantwoorden wij deze vraag daarom uitgebreid. Bent u daarom benieuwd naar het antwoord? Lees dan vooral verder!

Buiten detail impressie antraciete zonnescreens in combinatie met Fractions aluminium shutters
Buiten aanzicht antraciete zonnescreens over Fractions aluminium shutters aan nieuwbouw tussenwoning in gebruik

Kan een screen tegen regen?

Het simpele antwoord op deze vraag is ja. Een zonnescreen wordt veelal in de buitenlucht gemonteerd en om deze rede is er rekening gehouden met vocht in combinatie met de verschillende materialen. De facetten van de screen kunnen nog wel enige invloed hebben op hoeveel vocht er bij de screen kan komen. Hieronder onze toelichting:

Cassette

In het geval van een kwaliteitsscreen is er in het productontwerp rekening mee gehouden dat het doek tegen de weersomstandigheden beschermd moet zijn wanneer niet in gebruik. Zo is de cassette waterdicht, maar kan eventueel water dat reeds op het screen zit bij het oprollen via een of meerdere ingebouwde gootjes weg.

Ongeritst versus geritst

Er zijn ongeritste en geritste screens verkrijgbaar. Of wel producten waarbij het zonwerende doek ook tussen de zijgeleiders vast zit en daardoor netter hangt en beter bestand is tegen wind. De afwatering is altijd beter bij een geritst screen, naast het feit dat regen vaak tezamen met wind komt en een geritst screen ook daar beter tegen bestand is.

Buitenaanzicht zonnescreens en Fractions aluminium shutters aan moderne nieuwbouw bungalow in diverse gebruiksposities

Zijn regenvaste screens aan te raden? 

Luvifem adviseert screens wanneer u hoofdzakelijk op zoek bent naar een zonwerend product zonder dat zaken zoals (aanvullende) woning isolatie, sterk verduisterende of geluiddempende werking belangrijk voor u zijn; en u meerwaarde ziet in het behoud van uitzicht en de uitstraling van een screen ten opzichte van andere zonweringproducten zoals een rolluik. 

Kies daarbij voor kwaliteitsscreens of maatwerk screens die voor buitenmontage ontwikkeld zijn en verkies de geritste versie. Daarmee weet u zeker dat een regenvast product aanschaft met een lange levensduur. 

Wilt u meer weten over regenvaste screens en/of dit product aanschaffen inclusief de bijbehorende inmeet- en montageservice, neemt u dan contact op met een van de Luvifem adviseurs. We helpen u graag verder. 

Zonwering met behoud van uitzicht in moderne woning door middel van zonnescreens
Zonnescreens zijn eenvoudig te programmeren en bedienen met Somfy hand- en wandzenders