U bent op zoek naar zonwering en heeft veel positieve berichten gezien en gehoord over (zonne)screens, maar hoe werken ze eigenlijk en maken ze echt hét verschil? Dit zijn veelgestelde vragen in de Luvifem showroom, vandaar dat we op deze informatieve pagina hierop in gaan.

Cassette en doek detail van in antraciet uitgevoerd zonnescreen

Hoe werken screens?

Screens zijn een lichtdoorlatende oplossing voor zonwering. Doordat het zonwerende doek voor uw raam of deur afgerold wordt, heeft u betere controle over de hoeveelheid invallend zonlicht. Hierdoor kan ook significant minder zonlicht met name het glas van uw ramen en deuren raken en treedt er bijna geen warmtevorming meer op. Daarmee krijgt u betere controle over de temperatuur in uw woning en is er dus minder gebruik van ventilatoren en/of airconditioning nodig. Dit ziet u vervolgens terug in een lagere energierekening.

Ondanks de zonwerende werking, behoudt u uw uitzicht en zijn er – zeker wanneer u maatwerk kwaliteitsscreens aanschaft – aanvullende voordelen zoals de verbetering van uw privacy en een luxe uitstraling van uw woning.

Zonwering met verbeterde privacy en behoud van uitzicht in moderne woning door middel van zonnescreens

De doorkijkwaarde van screens

Behoud van uitzicht gekoppeld met de open uitstraling zijn een belangrijke aantrekkingskracht tot screens. Zeker in vergelijk met rolluiken. Er wordt dan ook veel geadverteerd met de doorkijkwaarde en/of lichtdoorlatendheid van screendoek. Echter, hoewel er inderdaad wel enig verschil bestaat, zijn deze factoren naar onze ervaring zeker geen substantiële verschilmakers. Kort gezegd als u maar voor maatwerk kwaliteitsscreens kiest, dan zit u in principe goed betreffende de doorkijkwaarde en lichtdoorlatendheid. U kunt zich dan wat betreft het doek volledig richten op wat u mooi vindt.

Houdt u er wel rekening mee dat zeker bij grotere screens (vanaf ongeveer 4000mm bij 2000mm) een erg lichte / opvallende doekkleur zoals verkeerswit of geel overweldigend kan zijn. Voor de één ideaal, voor de ander toch iets te veel van het goede. Tenslotte, absorberen donkere doekkleuren zoals antraciet grijs gemakkelijker het zonlicht.

Als u op zoek bent naar effectieve zonwering die u helpen de warmte binnen beter te reguleren dan zijn screens een uitstekende keuze.

Mocht u meer willen weten en of screens willen aanschaffen, dan staan wij bij Luvifem voor u klaar. Inclusief geheel ontzorgende inmeet- en montageservice. Graag tot snel.

Een breed assortiment zonnescreen doek kleuren standaard verkrijgbaar bij Luvifem
Hoek aanzicht detail geleider, design onderlijst en cassette rolluik
Vele hand- en wandzender opties
Hoek detail luxe ritsscreen antraciet inclusief geïntegreerde onderlijst en SOLAR