Vrijstaande pergola zonwering

Als het gaat om het creëren van een comfortabele en stijlvolle buitenruimte, is het installeren van een vrijstaande pergola zonwering zeker het overwegen waard. Een vrijstaande pergolazonwering biedt beschutting tegen zon, kan tegen wind en kan in principe overal geplaatst worden. Zo creëert u uw nieuwe favoriete buitenruimte waar u wilt. Wilt u meer weten? Dan nodig ik u uit verder te lezen.

Onze producten onderscheiden zich door de onderstaande kenmerken:

  • Maatwerk

  • Ontworpen en geproduceerd in Nederland

  • Solide en luxe uitstraling

  • Geritst (t.b.v. windbestendigheid en visuele uitstraling)

  • Frame leverbaar in de meeste RAL kleuren

  • Vele doekopties

  • Volledig ontzorgingstraject inclusief monteren staanders en eventueel aanbrengen fundering

Wanneer kiezen voor vrijstaande pergola zonwering

Pergola zonwering is horizontale zonwering – of wel zonwering waar u onder kunt verblijven. In hoofdlijnen zijn er drie typen horizontale zonwering:

  1. knikarmzonneschermen
  2. pergola zonwering
  3. (onder- of bovendakse) verandazonwering

Bij al deze drie moet de neer-, zij- en opwaartse druk (combinatie gewicht, zwaartekracht en andere zoals wind) van de zonwering tegengegaan worden. Daarbij komt dat deze druk plotseling kan veranderen zoals bijvoorbeeld bij een plotselinge windvlaag. Dit wordt meestal gedaan door de combinatie van juiste materialen, een stevige constructie en door het product op (gefundeerde) staanders te plaatsen, aan een krachtbestendige constructie zoals een gevel te monteren. In de gevallen dat geen afdoende stevige constructie aanwezig is – bijvoorbeeld vanwege geen aanwezige en/of verzwakte en/of lage gevel – dan biedt vrijstaand plaatsen veelal een uitkomst. Dit is niet mogelijk in het geval van knikarmzonneschermen, maar wel pergola zonwering (en verandas). Tevens is het zonnedoek van vrijstaande pergolazonwering geritst waardoor het geheel beter tegen wind kan en in het geval van wind geen storend ‘klapperend’ geluid oplevert.

De mogelijkheden bij Luvifem

Bij Luvifem bieden wij aluminium vrijstaande pergola zonwering, gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen, bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast kunt u onze vrijstaande pergola zonweringen volledig naar wens samenstellen inclusief verschillende soorten bedieningsmogelijkheden zoals vaste wandschakelaar of handzender, frame- en zonnedoekkleuren en natuurlijk wordt de pergola zonwering altijd op maat ingemeten en geproduceerd plus vakkundig gemonteerd.

Vrijstaande pergola zonwering kopen bij Luvifem

Als u op zoek bent naar pergola zonwering, dan is Luvifem een uitstekende keuze. Wij bieden een breed scala aan zonweringsopties, waaronder op maat gemaakte vrijstaande pergola zonwering. Bovendien bieden we een inmeet- en montageservice, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw zonwering correct is geïnstalleerd en perfect past bij uw buitenruimte en gebruikswensen.