Is uw oog gevallen op een knikarmscherm als zonwering voor uw terras? Met name voordelen als het afdekken van behoorlijke oppervlakten en weinig tot geen beperking in uitzicht of bewegingsvrijheid maken dit een aantrekkelijk product. Echter vraagt u zich af wat de kosten zijn? Op deze informatieve pagina beantwoorden wij deze vraag voor u.

Prijs per materialen, afmetingen, merken, en meer.

De prijs van een knikarmscherm wordt onder andere bepaald door het volgende:

Materialen

Knikarmschermen zijn over het algemeen relatief groot (breedte en uitval) en moeten bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Knikarmschermen zijn hiertoe specifiek ontwikkeld in zowel ontwerp als materiaalkeuze, rekening houdend met onder andere een levensduur van vele jaren, regelmatig wisselende weersomstandigheden (warm, koud, wind, vocht/water/sneeuw, etc.), structurele- en piekbelasting, etc. Deze toegepaste materialen en hoeveelheid ervan dragen significant bij aan de kosten van een screen. Kwaliteitsknikarmschermen zijn doorgaans geproduceerd uit een gepoedercoat aluminium frame en waterafstotend zonnedoek.

Standaard maten versus maatwerk

Standaard maten knikarmschermen zijn producten die door een producent in een bepaalde afmeting en samenstelling gemaakt zijn. Maatwerk knikarmschermen zijn producten waarvan de afmetingen en samenstelling volledig op verzoek voor u geproduceerd worden.

Standaard maten producten kunnen in serie geproduceerd worden en zijn daardoor vaak goedkoper dan maatwerk.

Merken

Er zijn vele aanbieders van knikarmschermen; van instap tot luxe producten. Zo kunt u redelijk goedkoop een standaard maten knikarmscherm kopen bij uw bouwmarkt, maar doorgaans wordt een knikarmscherm gekocht bij een zonwering specialist gezien het uitgebreidere assortiment (o.a. esthetiek, aandrijving, afmetingen) in combinatie met specialistische kennis en inmeet- en montage service met garantie.

In veel gevallen kiezen klanten voor een maatwerk kwaliteitsknikarmscherm inclusief aanvullende (optionele) zaken zoals:

 • Niet-standaard framekleur
  De meeste knikarmschermproducenten kiezen een aantal framekleuren die zij standaard aanbieden en op voorraad houden. In het geval u een andere kleur kiest, dan betaalt u een hogere prijs (en kan het langer duren voor uw product geleverd wordt).
 • Aandrijving en besturing
  In de basis zijn knikarmschermen met handbediening uitgevoerd, hoewel tegenwoordig het verschil in prijs met een elektrisch op vaste wandschakelaar uitgevoerde versie minimaal is en bij sommige aanbieders zelfs standaard is. Mocht u uw knikarmscherm met een handzender willen kunnen bedienen, dan is dit mogelijk tegen meerprijs.
 • (T)huisautomatisering en eventuele sensoren
  Domotica/(t)huisautomatisering neemt snel in populariteit toe. Zo kunnen ook bepaalde knikarmschermmotoren tegen meerprijs verkrijgbaar hierop aangesloten worden. Vervolgens kunnen deze knikarmschermen geprogrammeerd worden om – eventueel via een hub en optionele sensoren – onder omstandigheden zoals een bepaalde windkracht te openen of te sluiten.

Ook deze hebben een effect op de kosten, hoe meer opties er gekozen worden, hoe hoger de prijs van het knikarmscherm zal uitvallen.

De gemiddelde prijs van een knikarmscherm

De gemiddelde prijs van een maatwerk knikarmscherm is als volgt:

Indicatieve kosten maatwerk knikarmscherm zonder opties_standaard en luxe

Hierbij een aantal opmerkingen:

 • De productbreedtemaat is bepalender voor de knikarmschermprijs dan de uitvalmaat.
 • Knikarmschermen groter dan 15m2 zijn mogelijk, echter deze zijn robuuster uitgevoerd en duurder.
 • Opties en montage niet inbegrepen.

Wat kost een knikarmscherm inclusief montage?

Niet iedere installateur biedt hetzelfde aan onder een montage service, maar veelal zijn de volgende zaken inbegrepen:

 1. Een inmeetservice waarbij een vertegenwoordiger van de installateur bij u op locatie komt valideren of uw knikarmscherm geplaatst kan worden (met of zonder aanpassingen); ook wel technische validatie van uw offerte genoemd. Aanvullend neemt de adviseur de benodigde productmaten voor u op. Daarbij neemt de installateur uw risico op een verkeerd of niet passend product van u over.
 2. Reis- en verblijfkosten veelal berekend vanaf een bepaalde vestigingslocatie.
 3. Manuren van het benodigde niveau monteur (kennis en ervaring). Daarbij zijn voor de meeste montages tenminste twee monteurs – en bij grotere breedtematen (> 15m2 en bijbehorend productgewicht) drie monteurs – tezamen nodig gezien de betreffende productafmetingen en gewicht in combinatie met op hoogte werken en aldaar uit te voeren activiteiten (product hooghouden, waterpas, schroeven, etc.).
 4. Benodigd gereedschap (ladders, schroefmachines, etc.) en verbruiksmiddelen (schroeven, etc.). Let wel dat specialistische veiligheids- en hulpmiddelen zoals een steiger of hoogwerker normaliter niet inbegrepen zijn in de basismontageservice, maar separaat belast worden.
 5. Garantie en risico dekking; inmeting incorrect, initiële montage duurt langer, monteur moet terug om een aanpassing te doen, een product(onderdeel) moet vervangen worden, etc.

Installateurs hanteren vaak op basis van de hierboven benoemde zaken een montageprijs per te monteren knikarmscherm. Gangbare montage tarieven zijn tussen de €400,- en €700,- inclusief BTW per knikarmscherm. Daar komen dan de productkosten en eventueel benodigde aanvullende kosten zoals specialistische veiligheids- en hulpmiddelen of het verwijderen van een bestaand / oud product nog bij.

Indien u meerdere knikarmschermen (of andere producten) tegelijkertijd laat monteren dan kan de installateur ervoor kiezen om bepaalde zaken zoals de reis- en verblijfkosten aan te passen en de totale montageservice handmatig te berekenen.

Hoe krijgt u de beste waarde voor uw geld?

De beste waarde verkrijgen in de aanschaf van een knikarmscherm is afhankelijk van uw persoonlijke verwachtingen. Zo heeft de een twee rechterhanden en voert graag zelf projecten uit, waar de ander bepaalde gebruikswensen heeft en eigenlijk totaal ontzorgd wil worden in het proces van advies tot installatie en daarbij garantie en onderhoud belangrijk vindt. Zeker voor diegene die zich in de laatstbenoemde categorie klant herkent, is de zonwering specialist aan te raden.

Koop uw knikarmscherm voordelig bij Luvifem

Mocht u op basis van de informatie op deze pagina meer willen weten en/of een knikarmscherm of ander zonwering of buitenleven product willen aanschaffen en vakkundig laten inmeten en monteren, neemt u dan contact op met Luvifem. Onze adviseurs helpen u graag verder.