Bent u op zoek naar raam- en/of deurdecoratie voor binnen? Spreken shutters u aan en wilt u meer weten over dit product? Op deze informatieve pagina gaan wij specifiek in op de meest gestelde vragen over shutters. Zo weet u precies waar u voor aankoop voor kiest. Lees dan ook vooral verder.

De voordelen van shutters als raamdecoratie

Gebruikswijze: Shutters zijn een raamdecoratie product dat veelal binnen in een woning (of bedrijfspand) voor ramen en deuren gemonteerd wordt. Shutters zijn veelzijdig, functioneel en kunnen zowel interieurneutraal als interieurbepalend ingezet worden.

Voor perfect lichtsinval: Functioneel kunt u – zeker met kwaliteitsshutters – tot in detail uw gewenste lichtinval en privacy bepalen. Dat gezegd is het wel goed om u te realiseren dat een shutter systeem geen volledig zonweringsproduct is, omdat het – gezien het product binnen gemonteerd wordt – zonlicht niet tegenhoudt alvorens het glas raakt waardoor warmtevorming niet tegengegaan wordt.

De mogelijkheden: Shutters zijn verkrijgbaar in een diversiteit van materialen, kwaliteit, kleuren en prijsklassen. Zo kunt u bij uw lokale bouwmarkt vaak al terecht voor standaardmaten- en kleuren shutters uitgevoerd in materialen zoals plastic en hout die u zelf kunt ophangen. De meest voorkomende shutters zijn opgebouwd uit kantelbare lamellen. Daarentegen zijn er ook specialistische maatwerk producten verkrijgbaar zoals Fractions aluminium shutters die opgebouwd zijn uit twee dunne aluminium panelen waaruit een patroon gestanst is en over elkaar geschoven kunnen worden. Dit Fractions alumium shutters product heeft – ten opzichte van de traditionele shutters – voordelen zoals:
Weinig tot géén oppervlakken waar stof op zou kunnen blijven liggen, waardoor het gehele product veel minder schoongemaakt hoeft te worden.

  • Robuust en niet gevoelig voor vocht, waardoor ook goed toepasbaar in uw natte ruimten zoals een badkamer.
  • Perfecte aansluiting op uw woning gezien tot op de millimeter nauwkeurig ingemeten en voor u gemonteerd.
  • Volledig afgestemd op uw interieurstijl en wensen; o.a. doordat leverbaar in de meeste RAL kleuren en in diverse gestanste patronen; van klassiek tot modern en van uitgesproken aanwezig tot ondersteunend aan andere interieur elementen.
  • Flexibel in gebruik. Vergelijkbaar met het ‘stalraam principe’ – heeft u enerzijds de keuze voor een vrij uitzicht door de shutters geheel van uw raam of deur weg te klappen, anderzijds kunt u de shutters geheel sluiten en de ruimte nagenoeg geheel donker maken. Er tussenin kunt u de shutters in iedere gewenste stand zetten en schitterende licht/schaduw effecten bewerkstelligen.

Waar sommige klanten ervoor kiezen om enkel shutters toe te passen, kiezen anderen ervoor om shutters te combineren met andere raamdecoratie zoals gordijnen, horren en/of buitenzonwering (screens of rolluiken).

Enkele voorbeelden van onze shutters

Gezien de hierboven benoemde voordelen van Fractions aluminium shutters in combinatie met de toegevoegde waarde van Luvifem als montage specialist, bieden wij zelf enkel dit shutter product aan. Op onze website kunt u uitgebreide productbeschrijvingen en toepassingsvoorbeelden vinden, maar hierbij ook alvast een aantal ter illustratie:

Fractions raamshutter type Madness (detail)
Combinatie Fractions shutter type Madness en traditioneel gordijn
Schitterende schaduwwerking door pui met aluminium shutters van type Cleopatra's eye short

Shutters als raamdecoratie bij Luvifem

Zoals eerder aangegeven specialiseert Luvifem zich in Fractions aluminium shutters; als zelfstandig product of in combinatie met horren en/of buitenzonwering. Om de aansluiting op uw woning te optimaliseren en u te ontzorgen bieden wij onze producten altijd aan inclusief inmeet- en installatieservice. Wij horen bij interesse graag van u.