Bent u op zoek naar een zonwerende oplossing voor uw deur(en)? Er zijn verschillende mogelijkheden. Leest u verder.

Soorten deur zonwering

De voornaamste uitdaging betreffende zonwering in combinatie met een deur is dat u deze deur (waarschijnlijk) ten alle tijden wilt kunnen gebruiken. Binnen zonwering – tegen lichtinval/schittering is veelvoorkomend. Met name binnen gemonteerde Fractions aluminium shutters zijn hiertoe uitermate geschikt.

Echter, wanneer u ook warmtevorming tegen wilt gaan – die optreedt wanneer zonlicht het  glas van uw deur raakt – en dus buiten gemonteerde zonwering overweegt, is horizontale zonwering – of wel waar u onder door loopt en/of verblijft zoals een knikarm zonnescherm, pergolazonwering, verandazonwering – hiertoe ontwerp technisch het meest geschikt aangezien de deur hieronder vrij kan bewegen.

Mocht u toch liever verticale buiten zonwering aanbrengen voor uw deur dan zijn er de volgende mogelijkheden met ieder nadelen ter uw overweging:

  • Niet-standaard gemonteerd rolluik of screen – op de deur zelf / meebewegend met de betreffende deur. Dit wordt erg weinig gedaan omdat het esthetisch niet erg aantrekkelijk is (behoorlijke cassette op de deur), maar is in sommige gevallen een optie. Let wel dat er aanzienlijke kans op schade is wanneer de op de deur gemonteerde cassette tezamen met de bewegende deur ergens tegen aan kan bewegen.
  • Standaard gemonteerd rolluik of screen – over het gehele kozijn / niet meebewegend met de betreffende deur. Optie voor u wanneer u beschikking heeft over een alternatieve in/uitgang die u kunt (en wilt) gebruiken als het rolluik of screen in gebruik is; en/of met handzender bediende elektrische uitvoering van het rolluik/screen die u gebruikt wanneer u de betreffende deur wilt openen. Let wel dat er aanzienlijke kans op schade is wanneer u de betreffende deur opent zonder het screen/rolluik volledig te openen.

Tenslotte zijn er nog andere mogelijkheden zoals naar buiten openende deuren vervangen door naar binnen openende deuren of het binnen monteren van buiten zonwering, echter zien wij dat dit op een uitzondering na eigenlijk nooit verkozen wordt.

Van A tot Z verzorgd

Luvifem is dé zonwering specialist. Met een uitgebreid assortiment van verschillende leveranciers geselecteerd op met name kwaliteit en de oplossing die ieder product beidt, kunnen we een passende oplossing bieden voor de meeste situaties en wensen. Inmeting op locatie en montage horen tot ons standaard aanbod, waarmee we u van A tot Z ontzorgen.

Zonwering voor deuren kopen bij Luvifem

Mocht u op basis van de bovengenoemde opties kiezen voor Fractions aluminium shutters, horizontale of verticale buiten zonwering en ontzorgd willen worden van advies, tot inmeting tot installatie, neemt u dan contact met Luvifem op. Wij helpen u graag uw project te realiseren.