Buiten zonwering

Overweegt u buiten gemonteerde zonwering, maar vraagt u zich af welke mogelijkheden er zijn? Wij zetten ze in dit artikel voor u op een rij om u te helpen een geïnformeerde keuze te maken.

Soorten buiten zonwering

Buiten gemonteerde zonwering kan ingedeeld worden in twee hoofdcategorieën, namelijk verticale en horizontale:

Verticale buiten zonwering:

Denkt u bij verticale zonwering aan een product voor uw raam of deur zoals een screen. Hierbij de voornaamste producten binnen deze categorieën onderverdeelt:

(Geritste) screens

Moderne multicolour toepassing van zelfvoorzienende ritsscreens op zonne-energie waarbij geen externe bekabeling / voeding benodigd

Rolluiken

Buitenjaloezieën

Horizontale buiten zonwering:

Denkt u bij horizontale zonwering aan een product waar u onder kunt verblijven zoals een verandazonwering. Hierbij de voornaamste producten binnen deze categorieën onderverdeelt:

(Knikarm) zonnescherm

Voorbeeld Alora knikarmscherm zwart in gebruik aan rijtjeshuis

Pergola zonwering

Veranda zonwering

Lichtstraat zonwering

Andere buiten zonwering

Tenslotte, nog het uitvalscherm. Dit is een product dat afhankelijk van de afmetingen en montage locatie in beide categorieën kan vallen:

Zonwering in combinatie met naar buiten openslaande ramen geen enkel probleem met een uitvalscherm

Voordelen van buiten zonwering

Op deze website vindt u gedetailleerde informatie over al de benoemde producten, maar hierbij alvast de voordelen die wij het meeste horen van klanten die u voorgingen in de keuze voor een specifiek product:

Ieder benoemd product wordt als maatwerk geleverd. Dit wil zeggen bij u op locatie ingemeten, tot op de millimeter precies geproduceerd en samengesteld naar uw wensen. Denk hierbij aan de frame-, doek- of lamelkleur, eventueel gemotoriseerd met wand- of handzender, bekabeld of zelfvoorzienend (SOLAR), te bedienen met een app op uw telefoon, etc.

En vanzelfsprekend bieden al de benoemde buiten gemonteerde producten het fundamentele voordeel ten aanzien van binnen gemonteerde producten dat zij zonlicht tegenhouden alvorens glas te raken, waardoor warmtevorming veel minder plaats vindt en u meer controle heeft over het klimaat in uw woning of bedrijfspand.

Welke buiten zonwering past bij u?

Dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen, voorkeuren en de technische haalbaarheid op locatie. Laat u informeren en inspireren door een Luvifem adviseur. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken en verzorgen uw project van A tot Z; inclusief inmeting en montage.