Vrijstaande zonwering

Bent u op zoek naar zonwering die vrijstaand geplaatst kan worden? Bijvoorbeeld omdat er geen geschikte bevestigingsmogelijkheden zijn op de door u beoogde locatie, wellicht door een verouderde en/of (te) zwakke (woning)gevel. Of simpelweg omdat het uw voorkeur heeft om deze ‘los’ in de tuin te plaatsen. Leest u dan verder over de mogelijkheden.

Kenmerken en voordelen

Vrijstaande oplossingen zijn specifiek ontwikkelt – en eigenlijk alleen benodigd voor -horizontale zonwering (of wel zonwering waar je onder door kunt lopen en/of verblijven), vanwege de significante hefboomkrachten die kunnen optreden. Bijvoorbeeld winddruk op een open knikarm zonnescherm, waarbij zowel het zonnescherm als de gevel waaraan het zonnescherm bevestigd is tegen die druk bestand moet zijn. U kunt zich voorstellen dat er anders veel schade kan optreden.

In het geval van vrijstaande zonwering wordt er een constructie gemonteerd die er voor zorgt dat de installatie locatie significant beter bestand is tegen bepaalde (weers)omstandigheden en u alsnog zonwering kunt installeren en gebruiken.

Dit type zonwering wordt in pure vorm aangeboden als vrijstaande pergolazonwering of een lamellen dak, waarbij u effectief een totaalpakket aanschaft inclusief zelfdragende constructie én zonwering.

Als alternatief kan ook een veranda – ook wel terrasoverkapping of tuinkamer genoemd – met verandazonwering overwogen worden. Ook deze kunnen namelijk vrijstaand en zelfdragend gemonteerd worden. Het verschil met pergolazonwering en een lamellen dak is dat een veranda en verandazonwering losstaande producten zijn die u niet tegelijkertijd aan hoeft te schaffen en andere eigenschappen heeft dan zonwering alleen (o.a. gesloten dak).

Installatie door Luvifem

Zonwering is een professioneel product en wordt veelal gemonteerd door zonwering specialisten. Daarbij komt dat in tegenstelling tot standaard (niet-vrijstaande) zonwering – die aan bestaande constructie zoals uw woninggevel gemonteerd wordt – een vrijstaande zonwering op staanders vanuit de grond opgebouwd (en meestal gefundeerd) wordt. Het is dan ook begrijpelijk dat de meeste klanten die dit product aanschaffen de verkopende partij vraagt ook de installatie te verzorgen. Luvifem is ervaren op dit gebied en ontzorgt u graag.

Laat u adviseren

Mocht u na het lezen van deze pagina meer willen weten over vrijstaande zonwering of een andere product uit ons assortiment zoals een veranda of lamellen dak, dan horen wij graag van u. Onze adviseurs helpen u uw wensen te vertalen naar een gerealiseerd project.