Binnen zonwering

Binnen gemonteerde zonwering is een goede oplossing tegen lichtinval en inkijk en daardoor – hoewel het warmtevorming niet tegengaat – door velen geliefd. Zeker als het gekozen binnen product stijlvol is en weinig onderhoud vereist. Hiertoe voldoen Fractions aluminium shutters. Meer weten? Leest u dan verder.

De meest geschikte zonwering voor binnen

Terwijl de meest gangbare shutters bestaan uit verstelbare lamellen, zijn er tevens maatwerkoplossingen zoals Fractions aluminium shutters. Deze zijn samengesteld uit twee slanke aluminium panelen, met een uitgesneden patroon dat over elkaar heen kan schuiven. De Fractions aluminium shutters bieden, in vergelijking met traditionele shutters, meerdere voordelen:

  • Vrijwel geen oppervlakken waar stof op blijft liggen, wat leidt tot minder frequent schoonmaken.
  • Duurzaam en vochtbestendig, dus ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.
  • Nauwkeurig op maat gemaakt en geïnstalleerd, voor een perfecte pasvorm in uw woning.
  • Geheel aan te passen aan uw interieurstijl en voorkeuren, beschikbaar in diverse RAL kleuren en patronen, variërend van klassiek tot modern en van opvallend tot subtiele aanvulling op andere interieurelementen.
  • Flexibel in gebruik, vergelijkbaar met een ‘stalraam’: volledig open voor vrij uitzicht, volledig gesloten voor verduistering, of in elke gewenste stand voor mooie licht- en schaduweffecten.

Sommige klanten kiezen voor uitsluitend shutters, terwijl anderen deze combineren met andere raamdecoraties zoals gordijnen, horren of buitenzonwering zoals screens of rolluiken.

Verschillende stijlen voor uw woning

Aangezien Fractions shutters verkrijgbaar zijn in vele patronen en in de meeste RAL kleuren is het een ideaal raamdecoratie product.

Of u nu kiest voor subtiele raamdecoratie die uw woningontwerp ondersteunt of juist raamdecoratie wilt inzetten als sfeermaker, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hier volgen enkele voorbeelden ter illustratie:

Klassiek landelijk

In een prachtige klassieke woning in een landelijke omgeving heeft onze klant gekozen voor Fractions shutters met een neutraal patroon en kleur, die prachtig aansluiten bij het kleurenschema van het interieur. Een harmonieuze combinatie.

Fractions shutters in RAL kleur volledig afgestemd op klassieke woning in landelijke omgeving en wensen eigenaar

Combinatie landelijk / modern

In deze setting is gekozen voor een neutraal patroon met een donkere kleur, wat rust en eenheid uitstraalt. De nadruk ligt hier op de traditionele houten balken aan het plafond, waarbij de Fractions shutters een brug slaan naar de modern aangelegde tuin en het exterieur van de woning. Een stijlvolle mix van landelijk en modern.

Lichtinval of privacy naar keuze van het moment in aanbouw (aluminium shutters dicht / patronen open)
Lichtinval of privacy naar keuze van het moment in aanbouw (aluminium shutters open / patronen open)

Modern

In een recent opgeleverde villa zijn de Fractions shutters toegepast als verlengstuk van de moderne architectuur van het huis. Door een contrasterende kleur te gebruiken en zachte interieurelementen toe te voegen, ontstaat een open en huiselijke sfeer.

Donker gekleurde Fractions aluminium shutters type Louvre in landelijke omgeving
Volledige controle over lichtinval met Fractions aluminium shutters in woonkamer

Mediterrane sfeer

In dit huis is het Fractions shutters patroon een integraal onderdeel van het interieurontwerp. De speciaal afgestemde kleur en het patroon zorgen bij bepaald zonlicht voor een schitterend schaduwspel. Gecombineerd met exotische planten waant men zich in een Zuid-Europees land met een heerlijk klimaat en volop zonlicht.

Draaikiepraam met geïntegreerde Fractions aluminium shutters in huiselijke omgeving

Stadswoning

In de binnensteden van grote steden zoals Amsterdam en Utrecht, met hun karakteristieke huizen en grote ramen, zijn Fractions shutters toegepast in een ‘duotone’ uitvoering (twee kleuren) en met een creatief patroon, waardoor de speelsheid van het interieur wordt benadrukt. Deze shutters nemen weinig ruimte in, kunnen volledig geopend worden en bieden diverse privacy-opties, ideaal voor stadswoningen.

Duotone shutters tegen inkijk in stadswoning

Diverse patronen en kleuren in één woning

Waar sommigen kiezen voor consistentie, kiezen anderen voor variatie. Fractions shutters bieden een breed scala aan mogelijkheden zonder onsamenhangend te zijn. Zo heeft elke ruimte in deze woning een unieke uitstraling.

Speelse vormgeving in moderne woning met Fractions aluminium shutters van het type Cleopatra's eye short
Witte shutters geplaatst op deur van moderne woning

Van grote raampartijen tot kleine draai-kiepramen

Fractions shutters zijn altijd op maat gemaakt en worden aangepast aan uw specifieke situatie en wensen. Zowel voor grote raampartijen als voor kleine ramen vormen zij een perfecte oplossing.

Verticale shutters in zwart in moderne woning

Maatwerk & installatie

Indien u meer wilt weten en/of de producten eens wilt zien, neemt u dan contact op met Luvifem. Als Fractions specialist helpen wij u met veel plezier verder. En wanneer u besluit tot aanschaf over te gaan, ontzorgen wij u van A tot Z; inclusief inmeting en installatie.