Met een lichtstraat in huis geniet u van enorm veel daglicht. Meestal heel fijn en gewenst, maar soms te veel van het goede. Zeker op die warme dagen, wanneer uw lichtstraat een warmtebron is en/of u uw werk of favoriete televisieprogramma niet goed kunt zien. Hiertoe biedt lichtstraatzonwering oplossing. Deze informatieve pagina gaat in op dit zonwering product.

Is lichtstraat zonwering een goede investering?

Lichtstraat zonwering is een specialistisch product verkrijgbaar als binnen (onderdaks) gemonteerd of buiten (bovendaks) gemonteerd. Dat gezegd worden binnen (onderdaks) gemonteerde producten door de vakhandel raamdecoratie in plaats van zonwering genoemd. Warmtevorming treedt namelijk op wanneer zonlicht glas raakt. Wanneer het product binnen / onderdaks geplaatst is, wordt dit proces niet tegen gegaan. Zonwering dient warmtevorming tegen te gaan, vandaar het onderscheid. Ook halen we dit verschil specifiek aan in relatie met de investering, aangezien beide productvarianten u betere controle geven over de hoeveelheid lichtinval en lichtschittering tegengaat, maar de investering extra loont wanneer u in beschouwing neemt de energie die u bespaart door het niet hoeven te gebruiken van koelende apparatuur zoals een ventilator of airconditioning.

Kostenoverzicht voor de verschillende opties

Zonder hierin te veel detail te treden is het goed voor u om te weten dat alle horizontale zonwering – waar u onder door kunt lopen of onder kunt verblijven – inclusief lichtstraatzonwering, technisch uitdagender is dan verticale zonwering zoals screens of rolluiken. Daarbij komt dat de buiten gemonteerde variant ook goed bestand moet zijn tegen weersinvloeden en omdat deze voor gebruik moeilijk(er) bereikbaar is eigenlijk altijd uitgevoerd met elektrische motor. Hierdoor is lichtstraatzonwering relatief kostbaar. Afhankelijk van de afmetingen van ongeveer Euro 1500 tot ongeveer Euro 3000 exclusief montage. Voor bepaalde daken zoals een zadeldak zijn mogelijk meerdere lichtstraten nodig, eventueel met maatwerk zetwerk er tussen spleten tussen de zonweringen waar alsnog zonlicht doorheen kan en/of motorische interferentie tegen te gaan.

Tenslotte nog de aanvullende informatie dat lichtstraatzonwering gerelateerd is aan verandazonwering. Wanneer uw lichtstraat breder is dan vier meter of een uitval heeft (dieper is) dan twee meter, kunt u dan ook (o.a. kostentechnisch) de overweging maken om verandazonwering toe te passen.

Zij aanzicht cassette detail van in wit uitgevoerde lichtstraatzonwering
Onderaanzicht bovendakse lichtstraatzonwering uitgevoerd in wit frame met licht grijs doek - in gebruik / deels open

Budgetvriendelijke zonwering voor lichtstraten

Zoals u nu weet is lichtstraatzonwering een specialistisch en daardoor relatief kostbaar product. Dat gezegd tevens een product waar u veel profijt aan kunt hebben en dat zich in veel situaties middels energiebesparingen terugbetaald.

Mocht u kwaliteits- buiten gemonteerde lichtstraatzonwering aan willen schaffen, neemt u dan contact op met de adviseurs van Luvifem. Met onze kennis en ervaring helpen wij u aan een passende oplossing voor uw lichtstraat.